Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Vezesse be a gyermekeket a kódolás világába!

Vezesse be a gyermekeket a kódolás világába!
A Scottie Go! társasjátékkal az a célkitűzésünk, hogy egy hasznos, izgalmas és könnyen érthető tudáscsomagot biztosítsunk a szülők, a tanárok, de elsősorban a gyermekek részére. Olyan minőségi tartalmat terveztünk és valósítottunk meg, ami akár 4 éves kortól lehetőséget biztosít a kódolás alapjainak elsajátításához.  

Nyakunkba liheg a digitalizáció

A digitális kultúra tantárgy a Nemzeti Alaptanterv korábbi változatában szereplő informatika tantárgyat váltja ki. A digitalizáció sajátos szimbólumain, nyelvezetén keresztül jelentős kulturális hatásokkal is jár, a tantárgy megnevezésében a digitális kompetencia összetettségére, az eszközhasználaton túlmutató dimenzióira és azok társadalmi vonatkozásaira utal. A programozás alapjaival való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. A Scottie Go! termékcsalád segítségével nem csak a kódok világát ismerik meg a pedagógusok, a szülők és a gyerekek. A játék során fejlődnek az okoseszköz-használatban, vitáznak és érvelnek a közös munka során, a megoldásokat pedig együttműködéssel találják meg. A Klett Kiadónál nemcsak nyelvkönyveket, szakkönyveket, tankönyveket és segédkiadványokat jelentetünk meg, hanem a minőségi tartalom szempontjából tartjuk a lépést korunk kihívásaival: kiadványaink mellé modern online, digitális anyagokat, illetve hasznos okostelefonos applikációkat is szolgáltatunk. A Scottie Go! egy fejlesztő játék, puzzle elemek és egy alkalmazás kombinációja, amely garantáltan elvarázsol mindenkit.

Minden gyerek a telefont bámulja

A gyermekek előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket. A példa bár túlzó lehet, viszont tényleg hamarabb tudnak megnyitni egy programot az okostelefonon, mint önfeledten szaladgálni a játszótéren. Számos egyetem, intézmény és vállalkozás is arra jutott, hogy érdemes ebből előnyt kovácsolni. Miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később kompetensebb és piacképesebb felnőtté válhatnak? Különösen fontos lett a kérdés, amióta lecsökkent az informatikaórák száma. Nemcsak a jövő generációi, hanem a felnőttek is segíthetnek magukon különböző élethelyzetekben, ha megtanulják a programozás alapjait – elsősorban a logikát, az algoritmikus gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Kiváló készségfejlesztő, ami még a karrierlehetőségeket is szélesíti, hiszen számtalan vállalatnál keresnek munkavállalókat programozói alaptudással, akiket gyakran tovább is képeznek a munkáltatók ezen a téren.  

 

 

Scottie Go: innovatív, interaktív és izgalmas

A Scottie Go! társasjátékkal az volt a célkitűzésünk, hogy egy biztonságos, izgalmas, könnyen érthető tudáscsomagot biztosítsunk a szülők és a tanárok számára. Olyan tartalmat terveztünk meg, ami elé nyugodtan leültethetik a gyerekeket vagy akár közösen is nekiállhatnak a kódolás alapjainak elsajátításához. A játék mindenki számára könnyen elsajátítható, egyszerű. Kedveltté teszi, hogy okostelefont és tabletet is kell hozzá használni. A sok-sok feladat a különböző képességű tanulók számára remek időtöltést biztosít. Bár még az algoritmusok és programnyelvek ismerete nem kötelező, a logikus gondolkodás és az ok-okozati összefüggések megértése nélkülözhetetlen alapkészségek már gyerekkorban is. Ebben segít vadonatúj játékunk, melyet programozók és pedagógiai szakemberek szoros együttműködésben dolgoztak ki. A fejlesztésbe bevontunk óvodás-, valamint iskoláskorú gyerekekkel foglalkozó tanárokat is, munkájuk eredménye pedig egy olyan, logikus gondolkodást fejlesztő, élvezhető játék lett, amely észrevétlenül ismerteti meg a gyerekekkel és tanárokkal a programozás alapelveit.  

A Scottie Go! társasjáték:

  • minden érzékszervüket bevonva vezeti be a gyerekeket a programozás világába
  • megmutatja, hogyan lehet összetett problémákat megoldani
  • inspirál a közös csapatmunkára
  • fejleszti az analitikus és logikus gondolkodást
  • megtanítja, hogy a technológiát a szórakozáson kívüli célok elérésére is használhatjuk
  • segíti az algoritmusok megértését és a rendszerben gondolkodást

 

Vezesd be gyermeked a kódolás világába a Scottie Go! társasjáték+applikációval
Tartalomhoz tartozó címkék: digitális kisgyermek