Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Ingyenes online tankönyvbemutató-előadás és módszertani segítség a Die Deutschprofis tankönyvcsaládhoz

Ingyenes online tankönyvbemutató-előadás és módszertani segítség a Die Deutschprofis tankönyvcsaládhoz

A Die Deutschprofis egyedülállóan innovatív tankönyvcsalád, amelyet az általános iskola 4-8. évfolyamain alap- és emelt szintű német nyelvi képzésben részt vevő nyelvtanulóknak ajánljuk. Kiválóan alkalmas továbbá a német nemzetiségi nevelés-oktatás nyelvoktató és kiegészítő nemzetiségi oktatásában is.

 

A Die Deutschprofis egyedülállóan innovatív tankönyvcsalád, amelyet az általános iskola 4-8. évfolyamain alap- és emelt szintű német nyelvi képzésben részt vevő nyelvtanulóknak ajánljuk.

Kiválóan alkalmas továbbá a német nemzetiségi nevelés-oktatás nyelvoktató és kiegészítő nemzetiségi oktatásában is.

 

 

 

A tananyag  szerves részét képezik a digitális elemek, így a digitalizált világba beleszületett és ott komfortosan mozgó gyermekek a számukra motiváló és modern módon, interaktívan tanulhatnak.

A tankönyvcsalád a legújabb nyelvtanítási módszereket alkalmazza (pl. többek között épít a többnyelvűség didaktikájának vívmányaira, a nyelvtani és lexikális struktúrák rögzítésében a comics-ok, a ritmizált szövegekrap-elemek erejére, továbbá animált nyelvtani klipekkel mutatja meg a nyelv szerkezetét, anélkül, hogy hosszadalmas, bonyolult komplex rendszereket vázolna fel stb.).

A tananyag koncepciója a gyerekek korosztályos igényeihez alkalmazkodik, hogy a világot felfedezve mindent önállóan, önfeledt örömmel, sikerélménnyel kipróbálhassanak, játszhassanak.

A tankönyvcsalád fontosabb elemei:

  • Cselekvésközpontú tanulás: nyelvtanítás helyett nyelvelsajátítás,
  • Individuális tanulás: személyre szabott oktatás, folyamatos differenciálás,
  • Élményalapú tanulás: rengeteg játék, dal, rejtvény, rap és klip segíti a tanultak rögzítését,
  • Funkcionális nyelvtantanítás: a nyelvtan implicit módon van jelen, csak a nyelvtanulás eszközének, nem pedig céljának tekintjük. A jelenségeket működési folyamatukban érthetik meg a gyerekek,
  • Vizuális módszer: az új, absztrakt nyelvtani jelenségeket egy-egy rövid klip segítségével. a vizualitás erejére támaszkodva  sajátíthatják el a diákok.

 

Az előadáson szakértőnk szeretettel várja a kérdéseket is!

 

Jelentkezés az előadásra:

Mintapéldány igényléshez, szükséges a második űrlap kitöltése.

Egy személy csak egy példányt igényelhet!

Tartalomhoz tartozó címkék: előadás német tankönyv