Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Ültessünk fát a környezetünkért!

2022. jubileumi év a Klett Cégcsoport számára: a német anyavállalat 125 éves fennállását ünnepli. Ezzel egyidejűleg a vállalat elindította a Fenntartható fejlődésre nevelés (Education for Sustainable Development, ESD) programot, melynek célja, hogy a tanulók tudás és készségek, valamint értékek és attitűdök révén képessé váljanak arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak környezetünk érdekében azzal a céllal, hogy az embereket képessé tegyük arra, hogy felelősségteljesen cselekedjenek a jelen és a jövő nemzedékeiért. Ennek érdekében minden leányvállalatnál, így nálunk is kineveztünk egy nagykövetet, aki abban támogat bennünket, hogy ezt a célt elérjük, így a fenntartható fejlődést a lehető legszélesebb szinten integrálni tudjuk a belső és külső folyamatainkba.

A kezdeményezés részeként minden leányvállalat kapott egy ajándékot a Klett Csoporttól, egy facsemetét a Treedom jóvoltából, amely szervezet és platform lehetővé teszi, hogy bárki fákat ültessen a világ különböző pontjain, Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Olaszországban. A Treedom az ültetett fák tulajdonosának képeket is küld az ültetett fákról, amelyek GPS-koordinátákkal vannak ellátva, így mindenki nyomon követheti annak fejlődését.

A Raabe Klett Kiadó Kft. egy banánfát kapott ajándékba Kamerunban, melynek fejlődését folyamatosan figyeljük, sőt bárki nyomon követheti az alábbi oldalon (kattintson a képre!):

Ültessünk fát a környezetünkért!

 

A Treedom Impact Reportja, amelyben a tevékenységének hatásait foglalja össze, IDE KATTINTVA olvasható el (angol nyelven). 

Tartalomhoz tartozó címkék: fenntarthatóság Klett 30