Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Új német társasjátékok a nyelvtanításhoz

Új német társasjátékok a nyelvtanításhoz
A szórakoztató nyelvtanulásért!

A társasjátékok pedagógiai-módszertani eredményességének komoly szakirodalma van, a játék ereje bizonyítottan segíti a nyelvtanulási hatékonyságot. Az ember játékos lény, a játék önmagában sokrétűen fejleszti a személyiséget.

A társasjátékok a nyelvoktatásban ezért remekül használhatóak: a célnak, a fejlesztendő kompetenciáknak, valamint a tanulási helyzet adottságainak figyelembevételével a legmegfelelőbb társasjátékot kiválasztva bármely életkorban színesen segítik az eredményességet.

A társasjátékok segítenek egyszerű szavakat megjegyezni, hosszabb kifejezéseket megtanulni vagy akár bonyolultabb nyelvtani szerkezeteket elsajátítani. A különböző mondókák, nyelvi fejtörők és játékok kimondottan hasznosak egy-egy nyelvi egység bevezetésében vagy készség fejlesztésében, a társasjátékok nyelvórába történő integrálásával azonban átfogóan, változatosan és élvezetesen gyakorolhatók és sajátíthatók el a tananyag nagyobb egységei, és több készség fejleszthető egyidőben.  

A társasjátékok alkalmazhatók pár-, illetve csoportmunkában egyaránt, ahol a nyelvtanár moderátori vagy játékmester szerepet tölt be, így a nyelvtanár még alaposabban megfigyelheti a pozitívumokat, esetleges hiányosságokat, és össze tudja foglalni a gondolatait, melyeket a játék végén vagy a tanóra során megoszt, megbeszél a diákokkal.  

A Klett Kiadó társasjátékai a játékosságot kompetenciának tekintik, és ezt a kompetenciát szeretnék fejleszteni! Most új német társasjátékok kerültek fel a kínálatunkban, amelyekkel több területet is fejleszthetnek a nyelvtanulók. 

Das Spiel der Emotionen

 

Das Spiel der Emotionen szórakoztató kártyajáték, amely játékos formában tanítja meg, hogyan ismerjük fel a saját érzéseinket és és másokét is, hogyan írjuk le azokat és hogyan különböztessük meg őket egymástól.

Der Grammatikbaum

 

 

Der Grammatikbaum olyan játék, amely a német nyelvtan és igék megtanulását segíti. A kérdések multiple-choice felépítésének köszönhetően élvezetessé teszi ezt a rendkívül  komplex témát is. 

Lass uns reden!

 

Lass uns reden! nagyon hasznos kártyajáték a szókincs bővítéséhez és ahhoz, hogy önbizalommal kezdeményezzünk beszélgetéseket. A játék párhuzamosan tanít és erősíti a nyitottságot a szociális interakciókra. A szórakoztató kérdések és válaszok dinamikus és laza hangulatot teremtenek, amelybe ágyazva természetes és spontán folyamattá válik a tanulás.

 

Érdeklik a német társasjátékok? A teljes kínálatunkat ide kattintva tekintheti meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: módszertan német