Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Rólunk

Együtt a minőségi oktatásért

Kiadónk ma nyelvkönyveket, szakkönyveket, tankönyveket és segédkiadványokat jelentet meg, valamint szakmai továbbképzéseket szervez – mindezt a korszerű és naprakész információk és tudás biztosítása érdekében. Nem csak a minőségi tartalom szempontjából tartjuk a lépést korunk kihívásaival: kiadványaink mellé ma már modern online, digitális anyagokat, illetve hasznos okostelefonos applikációkat is szolgáltatunk.

 

Kik vagyunk?

A Raabe Klett Kiadó az immár 150 éves múltra visszatekintő, stuttgarti székhelyű Klett-csoport magyarországi tagja. A cégcsoport több mint 60 vállalatával 16 országban van jelen, és ezzel Európa egyik legjelentősebb oktatási kiadója. A Klett-csoport által kínált termék- és szolgáltatásportfólió a klasszikus tankönyvtől a modern, interaktív tanítási segédanyagokon, nyelv- és szakkönyveken, szépirodalmi műveken keresztül egészen a minőségi továbbképzések precíz szervezéséig terjed. Kiadói tevékenysége mellett a cégcsoportot a képzési és továbbképzési piacon is az egyik vezető vállalatként tartják számon. A magyarországi Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft. mindössze egy ebből a több mint félszáz kiadóból, mégis jelentős lépés volt 1992-es megalapítása, hiszen a frissen felszabaduló keleti blokk első kiadójaként több más kelet-európai kiadó létrejöttében is jelentős mérföldkőnek számított.

 

Küldetésünk

A Raabe Klett Kiadó magas szakmai színvonalú, releváns kiadványokat és képzéseket nyújt. A szakmai hitelesség garanciája az anyavállalat szellemiségéhez hű, német alaposság, a szerzők/előadók személye, bizonyítéka a számos elismerés. Kiadványai és képzései azért lehetnek kimagaslóan relevánsak a közönség tagjai számára, mert a velük való folyamatos párbeszéd alapján fejleszti termékeit, a jelenkori Magyarország kihívásaira adva valódi, használható válaszokat.

További információt a cégcsoportról a www.klett-gruppe.de címen talál.

 

Kiadónk története

Lehetetlen vállalkozás lenne cégünk történetét pár mondatba sűríteni, ezért csak címszavakban emelnénk ki a mérföldköveket:

2021: Tanmenetjavaslataink már közvetlenül feltölthetőek a KRÉTA rendszerbe.
Megjelent a Klasse! tankönyvjegyzékes tankönyvcsaládunk melyhez már elérhetőek LMS rendszerben a digitális tankönyvek és munkafüzetek is.

2020: A digitális oktatásra reflektálva minden tankönyvjegyzékes tankönyvünket és a hozzájuk tartozó legfontosabb anyagokat elérhetővé tettük online is, így segítve a kiadványainkból tanító pedagógusokat és diákokat. Kínálatunkban megjelentek az LMS termékek és a Digitales Unterrichtspaketek is.
Tankönyvlistás tankönyvcsaládjainkhoz elkészítettük, illetve az új NAT irányelveihez igazítottuk a tanmeneteket és a helyi tantervjavaslatokat.

2019: Megrendezésre került a Helping Hand záró konferenciája. Megújult az Erasmus + projekt. A projektpartnerek több mint 2 éves munkájának eredményei, hogy a pedagógusoknak, illetve a szülőknek szóló Helping Hand kézikönyvek a már letölthetők honlapunkról. (https://raabe.hu/elkeszultek-a-helping-hand-kezikonyvek/)

2018: Bevezetésre kerül a Raabe e-Learning szolgáltatás és megérkezik hazánkba Scottie Go a gyermekeket programozásra tanító kis robot.

2017: Megjelent a DaF leicht tankönyvcsaládunk, melyhez tartozó digitális tartalmak már mobilalkalmazáson keresztül is elérhetőek.

2016: A Raabe Klett Kiadó CARMA projektjével első ízben nyert az Erasmus-pályázaton. A projekt – hazai, finn és bolgár egyetem, szakiskola és cég együttműködésével – a szakképzésben részt vevő tanulóknak és tanároknak segít a pályaorientációban és a karriertervezésben.

2015: A kiadó bekapcsolódott a Good Start to School nevű nemzetközi Erasmus-projektbe.

2014: újra egyesült a Klett Kiadó és a Raabe Tanácsadó és Kiadó. Ettől kezdve használjuk a Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft. elnevezést. Ezzel párhuzamosan kiadványaink révén eljutottunk a szociális szférában dolgozókhoz is, Erasmus-projektjeinkkel pedig nemzetközi fejlesztések részeseivé váltunk.

2010: új üzletággal bővültünk: elindult az Akadémia, amely évente 2000 pedagógus képez tovább akkreditált képzésein.

2008: megszerveztük az első akkreditált továbbképzésünket, létrehoztuk első tematikus honlapunkat, az óvónők.hu-t.

2007: az első konferenciánk ehhez az évhez köthető.

2006: új projekt indult a szakképzésben és felnőttképzésben részt vevők számára.

2005: útjára indítottuk az óvodai Jogfutárt és Iskolai Jogfutárt, melyek a mai napig naprakész jogi információkkal látják el az oktatási-nevelési intézményeket.

2004: a német és angol nyelvek után ettől az évtől kezdtük el a spanyol és francia nyelvű könyvek forgalmazását.

2003: kiadónk kínálatában megjelent az önálló nyelvtanulást segítő kiadványokat, olvasmányokat és szótárakat felvonultató PONS Kiadó portfóliója, amely azóta több mint 130 kötettel segítette a magyarországi nyelvtanulókat.

2000: Tanári Kincsestár cím alatt indult el cserelapos kézikönyv-sorozatunk, mely színvonalas szakmai-módszertani munícióval látta el a szaktanárokat. Az első megjelenéstől számítva több mint 80 000 oldalnyi módszertani ötlettel segítettük a pedagógusok munkáját. Még ebben az évben különvált a Raabe Tanácsadó és Kiadó és a Klett Kiadó Kft.

1998: már az óvodák számára is készítettünk korszerű cserelapos kézikönyveket. Az azóta is megjelenő óvodaVezetési Ismeretek című emblematikus kötetünkkel áttörést hoztunk az óvodáknak nyújtott szakirodalom területén. Nincs olyan óvodapedagógus, aki pályája során ne találkozott volna valamely kiadványunkkal, legyen szó vezetőknek szóló vagy módszertani kötetről.

1997: egyesült a Pannon Klett és a Raabe Kiadó Raabe Klett Kiadó néven. A Klett hozta magával a házasságba a nyelvkönyveket. Az egyre bővülő palettát azóta is a modern, kommunikatív nyelvoktatás szempontjait előtérbe helyező, innovatív kiadványok jellemzik. Ettől az évtől kezdődően adtuk ki a mindenki által jól ismert Matúra-sorozatot, amelyet egy nemzedék forgatott haszonnal tanulmányai során.

1996: megjelent a Helyi tantervépítő kézikönyv, amely az átalakuló magyar közoktatás számára jelentett biztos kapaszkodót az ekkor bevezetésre kerülő helyi tantervek megírásához.

1994: ettől az évtől tovább bővült kiadónk portfóliója: létrejött egy új szerkesztőség, amely a vállalkozások felé fordult: először A Kft. vezető kézikönyvét jelentettük meg, majd tovább szélesítettük a gazdaság szereplői számára készülő kiadványaink sorát: a titkárságvezetéstől a mezőgazdaságon át a kontrollingig publikáltunk nélkülözhetetlen ismereteket.

1993: megjelent az első cserelapos szakkönyvünk: a Korszerű iskolavezetés, a következő évben pedig a Tanári létkérdések. Mindkét kiadványunk iskolát teremtett a cserelapos kézikönyvek területén.

1992: megalakult a Raabe Kiadó és a Pannon Klett Kiadó mint a stuttgarti Klett Kiadó magyarországi leányvállalatai. A Klett Kiadóval Európa egyik vezető oktatási kiadója jelent meg az egyre bővülő hazai szakkönyvpiacon. Magyarországi kiadóként ettől kezdve a Pannon Klett Kiadó veszi át a sikeres Deutschmobil terjesztését is.