Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Magyar nyelvkönyvek minden szinten

Magyar nyelvkönyvek minden szinten
A magyar csodálatos nyelv, de ha valaki szerette volna már valaha idegen nyelvként elsajátítani, bizony tudja, milyen komoly kihívásokat jelent a sokféle kivétel, formula és szabály használata. Éppen ezért léteznek kifejezetten olyan magyar nyelvkönyvek, amelyek a tanulás megkönnyítését szolgálják.

Magyar nyelvkönyvek minden nyelvi szinthez

A magyar, mint idegen nyelv megtanulása bizony nem kevés gyakorlást igényel, ehhez nyújtanak hatalmas segítséget ezek az angol és német nyelvű magyar nyelvkönyvek, amelyek nagy mértékben elősegítik a hatékony tanulást. Ráadásul a különböző érdeklődésű emberek is találhatnak köztük megfelelőt, hiszen angol nyelven olyan könyvek közül választhatnak, amelyek Magyarország nyelvi, gasztronómiai és kulturális tárházát mutatják be, de a legfontosabb magyar igék gyűjteménye is elérhető azok számára, akik így tanulnak könnyebben. Emellett van olyan is a magyar nyelvkönyvek között, amely a kis lépésekben való tanulást teszi lehetővé. A négy hétre elegendő anyagban változatos gyakorlatokkal kér aktív részvételt, a megszerzett tudást pedig minden héten online-feladatban tesztelik. A kompakt magyarázatokkal, számtalan írás-, hallás utáni-, és az íráskészség fejlesztésére szolgáló feladattal, továbbá az autentikus hallás utáni szövegekkel hamar eléri a célját mindenki. 

 

Egyedül vagy tanteremben

Mindegyik magyar nyelvkönyvet úgy alakítottuk ki, hogy az egyaránt alkalmas legyen a nyelvi órák színesebbé tételére, de akár az otthoni, egyéni tanuláshoz is megfeleljen. Van például olyan kötet, amely a hazai földrajzi, kulturális, történelmi és nyelvi tudnivalók és érdekességek gyűjteményét tárja a tanuló elé akár szószedettel, a tanulást pedig fejtörők, rejtvények és tesztek segítségével teszi érdekesebbé. Mindezek mellé komoly pluszt nyújtanak a szórakoztató anekdoták, furcsaságok és interkulturális tudnivalók azoknak, akik nem csak a nyelvvel, de a nemzet kultúrájával is meg szeretnének ismerkedni. Mivel a megoldókulcs segítségével a feladatok megoldásai könnyen ellenőrizhetőek, önálló tanulásra is alkalmas, de kiejtési segédlet is helyet kapott a kötetben.  

Ha valakinek pedig a célja a gyors értés és olvasás elsajátítása magyarul, számára is létezik megfelelő kötet. Ezzel a módszerrel kis adagokban és változatos gyakorlatokkal lehet aktívan tanulni, miközben a tudást online-tesztekkel lehet ellenőrizni. Egy ilyen magyar nyelvkönyv segítségével négy hét után már valóban megszólalhat magyarul a tanuló. A cél gyors elérését komplett magyarázatok, beszéd-, hallás- és íráskészséget fejlesztő feladatok, továbbá autentikus hallásértési szövegek támogatják. Amennyiben pedig valaki a nyelvtani szabályokra fektetne nagyobb hangsúlyt, az igegyűjteményt javasolt beszereznie, amely érthető szabályok segítségével támogatja az elméleti háttér megértését. A betűrendes lista alapján kikereshető, hogy az aktuálisan keresett ige melyik ragozási típusnak felel meg. 

Látható, hogy nincs olyan szituáció vagy élethelyzet, amelyhez ne találnánk tökéletes magyar nyelvkönyvet, legyen szó tantermi óráról vagy önálló tanulásról.

Tartalomhoz tartozó címkék: angol Magyar nyelvkönyvek német