Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Kreatív foglalkoztatók a gyerekek játékos tanulásáért

Kreatív foglalkoztatók a gyerekek játékos tanulásáért
A tanulás szóról a legtöbb gyereknek egy igen unalmas és kötelező program képe ugrik be, pedig nem kell ennek feltétlenül így lennie. Hiszen miért ne tanulhatnának a kicsik úgy, hogy közben még remekül is szórakoznak? A különböző foglalkoztatók lényege éppen ez, hiszen a különböző kötetek újabb és újabb élményeket tartogatnak az eltérő korosztályok számára.

A mai, felgyorsult világban bizony nem könnyű megragadni és hosszabb időre lekötni egy gyermek figyelmét, különösen lapozható foglalkoztatók segítségével. Ám az izgalmas történetekre felfűzött feladatok és a kíváncsiságra épülő kihívások hamar magukkal ragadják a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Lássuk, mit is nyújthat egy ilyen foglalkoztató füzet!

Foglalkoztatók óvodásoknak és iskolásoknak

Számos foglalkoztató füzet létezik, amelyek közül akad olyan is, amely már egészen kicsi, hároméves kortól ajánlott, de emellett még a 8-9 éves korosztály számára is tartogatnak izgalmakat bizonyos kiadványok. A tartalom, ami bennük található, pedig elképesztően sokszínű. Általuk játék közben ismerheti meg a gyermek behatóbban a különböző témaköröket, fejlesztheti logikáját és koncentrációs képességét, ráadásul úgy tehet szert mindezek által új ismeretekre és készségekre, hogy az a legkevésbé sem tűnik tanulásnak.

Színes és izgalmas foglalkoztató füzetek

A foglalkoztatók világa különleges élményeket tartogat a gyerekek számára, amelyek között mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Szerepelnek a kínálatban gyerekek számára készült foglalkoztató füzetek, kártyák, készségfejlesztő feladatlapok, az óvodások és kisiskolások számára pedig készségfejlesztő kártyák és készségfejlesztő foglalkoztató füzetek is léteznek. Ezek mellett továbbá megtalálhatók logikai készség-, kézügyesség- és szókincsfejlesztő kiadványok is, amelyek hatékony segítséget nyújtanak a gyerekeknek. Sőt, van olyan is, amely ingyenes tablet alkalmazással teszi még izgalmasabbá a feladatokat, míg más elkalauzolhatja őket a számok, a természet és a logika területeire is, sőt, akár rejtett képek után is kutathatnak az oldalakon. Ha pedig éppen ahhoz van kedve az óvodásoknak vagy a kisiskolásoknak, hogy a nyomozói tehetségüket kamatoztassák, akkor felcsaphatnak detektívnek is, ahol a rejtélyek megoldásához használniuk kell a logikájukat, leleményességüket és megfigyelőképességüket, miközben remekül szórakozhatnak.

Otthon és házon kívül

Ráadásul amellett, hogy otthon remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a gyermekeknek ezek a foglalkoztatók, nagyon jó szolgálatot tehetnek például utazás során, orvosi rendelőben, ügyintézés esetén vagy egyéb olyan szituációban is, amikor valamire várakozni kell.

A foglalkoztatók világa nagyon hamar képes magával ragadni a gyerkőcöket, különösen akkor, ha megtaláljuk számukra azt, amely az érdeklődési körükhöz, valamint a készségeikhez legközelebb áll. Nem beszélve arról, hogy szuper program a feladatok megoldása egyedül is, ugyanakkor bevonhatók a barátok vagy akár a család is bizonyos esetekben. Így pedig mindenki jól szórakozhat.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: foglalkoztató füzet