Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Komplett online német nyelvtanfolyam 2 magánóra áráért!

Komplett online német nyelvtanfolyam 2 magánóra áráért!
Elindult a PONS online német nyelvtanfolyama!

A vizuális ingerek elementáris ereje

Felgyorsult világunkat élve a vizuális elemek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a gondolkodásunkban, a szocializációnkban és a tanulásunkban egyaránt. Történeti szemüveggel vizsgálódva azt látjuk, hogy a vizuális ingerek evolúciós szempontból egyidősek a látási képességgel, míg a szöveges kommunikáció mindössze néhány ezer éve van jelen. A képek feldolgozása tehát sokkal természetesebb az agyunk számára, mint a szövegeké.

A PONS szerkesztőségében még 2017-ben eldöntöttük, hogy felszámoljuk azt sztereotípiát, amely szerint a nyelvtanulás unalmas. Azt tűztük ki célul, hogy egy teljesen új, innovatív módszertant honosítsunk meg a nyelvtanulók nagy örömére. A vizuális PONS-módszer lényege egy olyan innovatív koncepció, amely egy mindenki által tökéletesen ismert, mégis keveset alkalmazott közmondásra épít: "1 kép többet mond 1000 szónál".

Az emberi szem óránként megközelítőleg 36 000 vizuális üzenetet képes feldolgozni. Egy átlagos olvasó pedig egy óra alatt körülbelül 15 000 szót olvas el. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy kép jóval több információt hordoz, mint egy szó, akkor könnyedén beláthatjuk, hogy a vizuális kommunikáció segítségével nagyságrendekkel több információt jelentősen gyorsabban tudunk átadni.

Dimenzióváltás a nyelvtanulásban

Alkottunk már képes szótárakat és színes nyelvtankönyveket, az utóbbi hónapokban viszont azon dolgoztunk, hogy a PONS könyvmárka védjegyének számító „Nyelvek könnyedén”-mottót új dimenzióba helyezzük. A végtelen virtuális tér előnyeit kiaknázva a PONS Német Nyelvtanfolyam Online termékünkkel messze túlmutatunk egy nyomtatott könyv horizontján.

A jól megszokott nyelvtani egységek és szókincs mellett életszerű párbeszédekkel, élőnyelvi hanganyagokkal, tömör szintfelmérő tesztekkel és több mint 200 interaktív gyakorlattal támogatjuk a kezdő német nyelvtanulók (A1) fejlődését. Tesszük mindezt azért, mert a vizuális tartalmakat agyunk könnyebben és energiatakarékosabban tudja befogadni, és sokkal tovább tudunk emlékezni rájuk, így eredményesebb a tanulás.

Így épül fel az online nyelvtanfolyam

A 18 egységre osztott PONS Német Nyelvtanfolyam Online több mint 72 órányi izgalmas tanulást garantál. A modulok módszertanilag hasonlóan épülnek fel, ezek között pedig két szintfelmérő teszt és egy záróteszt kapott helyett azért, hogy a nyelvi fejlődést ellenőrizni tudjuk.

A modul szókincse

Ide gyűjtöttük a párbeszédben előforduló összes új szót és kifejezést. Módszertani szempontból úgy a legkönnyebb elkezdeni egy új modult, ha először a szavakkal foglalkozunk. A lényeg az, hogy az új szavakat és a magyar jelentésüket egyből láthatjuk az oldalon. A színek a szófajokat jelzik, a kreatív szókártyák pedig a párbeszéd szókincsét ismételtetik át.

Életszerű párbeszéd

A párbeszédek hanganyagai mindig egy életszerű és izgalmas történetet mesélnek el. A kivonatolt szövegekbe építettük azokat a szavakat, amiket az előző részben már elsajátítottunk. A színezéssel továbbra is a memorizálást támogatjuk, az itt elhelyezett feleletválasztós gyakorlatokkal pedig abban segítünk, hogy mindent megértsünk, ami a diskurzusban elhangzott.

Kulturális érdekességek

Lazításként minden modulba szerkesztettünk olyan sztorikat, amikkel jobban megismerhetjük az adott idegennyelvi kultúrát.

Kreatív gyakorlatok a szókincshez

Az új szavakat érdemes minél jobban bevésni, ezért ebben a részben kreatív gyakorlatokkal rögzíthetjük a tudásunkat, ilyenek például a szókártyák vagy a szövegbeírós feladatok.

Prezentációs nyelvtan

Színes diákba rendezett prezentációk keretében tanítjuk a nyelvtant, pontosan azért, hogy a száraz nyelvtani szabályokat minél élvezetesebbé tegyük. A diasorok végén megerősítő gyakorlatokat helyeztünk el a tudás fejlődésének ellenőrzésére.

Nyelvtant gyakoroltató interaktív feladatok

Szabadjára engedjük a kreativitást és számos izgalmas feladattípuson keresztül gyakoroltatjuk a nyelvtant. Ilyenek a korábbiak mellett például a fordítós, a keresztrejtvényes, a mondatkiegészítős, a szövegbehúzós vagy a sorbarendezős feladatok.

Mindezeket tartalmazza a kurzus

Olyan nyelvtanfolyamot fejlesztettünk, amit mi magunk is örömmel használunk. 

  •       18 nyelvi modul
  •      Közel 1.000 új német szó
  •      Több mint 200 interaktív gyakorlat
  •      18 élőnyelvi párbeszéd
  •       2 tudásfelmérő és 1 záróteszt
  •       Memorizálást támogató színrendszer
  •       Prezentációs nyelvtani egységek
  •       Kulturális érdekességek Németországról, Ausztriáról és Svájcról

Eredményes tanulást kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: digitális német