Valamivel kevesebb diploma ragad bent az egyetemeken a nyelvvizsga hiánya miatt, mint korábban

Az előző tanév végén 38 ezren vették át felsőfokú oklevelüket, majdnem hatezren nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatták meg diplomájukat, ez azonban 3 százalékos javulás – írja pénteki kiadásában a Világgazdaság, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

 

 

Az idei tanévről azt írják: 16 ezerrel kevesebben vesznek részt a köznevelés és a felsőoktatás különböző nappali képzésein, ez egy év alatt 0,8 százalékos csökkenés.

 

A középszintű oktatásban még mindig a gimnáziumok a legnépszerűbbek, utánuk a szakgimnáziumok, a szakközépiskolák és a szakiskolák következnek.

 

A még zajló tanévben a középfokú oktatási intézményekben 43,8 ezer pedagógus dolgozik. Az egy pedagógusra jutó tanulók száma a gimnáziumokban eléri a tízet, miközben ez a szám a szakiskolákban és a készségfejlesztő iskolákban 4,8-ról 4,6-ra, a szakközépiskolákban 12,1-ről 11,3-ra, a szakgimnáziumokban pedig 8,8-ról 8,7-re csökkent.

 

Forrás:

http://eduline.hu/nyelvtanulas/20190531_Valamivel_kevesebb_diploma_ragad_bent_az_egyetemeken_a_nyelvvizsga_hianya_miatt_mint_korabban

 

Alábbi vizsgafelkészítőnket 30% kedvezménnyel adjuk 1 teljes hónapig a sikeres középfokú nyelvvizsgaszerzés jegyében !

Az alapárból számolt 30% kedvezmény érvényesítéséhez adja meg a levizsgazok kuponkódot júliusban leadott online rendelése során!