Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Német társasjátékok a szórakoztató tanuláshoz!

Német társasjátékok a szórakoztató tanuláshoz!
Szórakoztató nyelvtanulás!

A társasjátékok pedagógiai-módszertani eredményességének komoly szakirodalma van, a játék ereje bizonyítottan segíti a nyelvtanulási hatékonyságot. Az ember játékos lény, a játék önmagában sokrétűen fejleszti a személyiséget.

A társasjátékok a nyelvoktatásban ezért remekül használhatóak: a célnak, a fejlesztendő kompetenciáknak, valamint a tanulási helyzet adottságainak figyelembevételével a legmegfelelőbb társasjátékot kiválasztva bármely életkorban színesen segítik az eredményességet.

A társasjátékok kiválasztásánál fontos szempont, hogy a játékosok motiváltak, nyitottak legyenek a játékra, játsszák is végig, akkor is, ha nehézségeik adódnak, továbbá a játék elsősorban élményt jelentsen, örömből fakadóan támogassa a tanulást! Ehhez olyan játékok kellenek, amelyek a tanulók tudásszintjének megfelelnek és az egyes résztvevők számára hasonló kihívást jelentenek. A játékosok motivációját tapasztalataik, pozitív élményeik alapján lehet szintről szintre emelni és így egyre többféle kompetencia fejlesztésére használni. Az igazi játék úgy fejleszt, hogy a játékosnak eszébe sem jut fejlődni!

A Klett Kiadó társasjátékai a játékosságot kompetenciának tekintik, és ezt a kompetenciát szeretnék fejleszteni! A nyáron új német társasjátékok kerültek fel a kínálatunkban, amelyekkel több területet is fejleszthetnek a nyelvtanulók. 

Deutschsprachige Persönlichkeiten

 

német nyelvű országok személyiségeit bemutató kártyajáték a német nyelvű kultúra és országismeret népszerű személyiségeinek portré-kártyáit tartalmazzaamelyeket a megfelelő profilokhoz kell társítani.

Die Erzählwerkstatt

 

történetgyár szórakoztató kártyajáték, amelyben néhány megadott és illusztrált nyelvi elem segítségével mondatokat építhetünk, illetve történeteket találhatunk ki. Személyek, állatok, helyek, tárgyak és cselekvések bő kínálata kombinációk sokoldalú tárházát garantálja.

Triboo DAF

 

A Triboo izgalmas táblajáték, amelyben kérdésekkel és válaszokkal, továbbá három szó segítségével német nyelvi kifejezéseket kell kitalálni.

Das Märchen Spiel

 

mesejáték hasznos és egyben szórakoztató tanuló-tanító játék, segítségével öt nagyon ismert mese egyszerűsített verziója alapján a német nyelv szókincse és egyszerű nyelvtani struktúrái gyakorolhatóak és rögzíthetőek.

Érdeklik a német társasjátékok? A teljes kínálatunkat ide kattintva tekintheti meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: német