Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Társasjátékok a német nyelvtanulásban

Társasjátékok a német nyelvtanulásban
A társasjátékok pedagógiai-módszertani eredményességének komoly szakirodalma van, a játék ereje bizonyítottan segíti a nyelvtanulási hatékonyságot. Az ember játékos lény, a játék önmagában sokrétűen fejleszti a személyiséget.

A társasjátékok a nyelvoktatásban ezért remekül használhatók: a célnak, a fejlesztendő kompetenciáknak, valamint a tanulói személyiségeknek, egy-egy osztály-, vagy nyelvtanulói közösség, a tanulási helyzet adottságainak figyelembevételével a legmegfelelőbb társasjátékot kiválasztva bármely életkorban színesen egészíti ki, segíti az eredményességet!  

A társasjátékok kiválasztásánál fontos szempont, hogy a játékosok motiváltak, nyitottak legyenek a játékra, játsszák is végig, akkor is, ha nehézségeik adódnak, továbbá a játék elsősorban élményt jelentsen, örömből fakadóan támogassa a tanulást! Ehhez olyan játékok kellenek, amelyek a tanulók tudásszintjének megfelelnek és az egyes résztvevők számára hasonló kihívást jelentenek. A játékosok motivációját tapasztalataik, pozitív élményeik alapján lehet szintről szintre emelni és így egyre többféle kompetencia fejlesztésére használni. A játéknak elsősorban élvezetesnek kell lennie, és csak akkor használható fejlesztésre, ha minden más hatásnál erősebb marad a játékélmény intenzitása és minősége. Az igazi játék úgy fejleszt, hogy a játékosnak eszébe sem jut fejlődni!  

A Klett Kiadó társasjátékai a játékosságot kompetenciának tekintik, és ezt a kompetenciát szeretnék fejleszteni!  

Mivel közeledik a nyár, a táborok, így a nyelvi táborok korszaka is, szívből ajánljuk tehát a társasjátékainkat a könnyed, örömteli tanuláshoz!

Kis ízelítő:  

Az igeidők, az időmegjelöléssel kapcsolatos kifejezések, az ehhez kapcsolódó hétköznapi szókincs fejlesztésére alkalmas pl. a Bau den Satz nevű társasjáték.    

Wie Geht’s társasjáték az emberi testtel, egészséggel, a táplálkozással és az egészséggel mindennapi élettel kapcsolatos szókincset helyezi a gyakorlás középpontjába, valamint egyszerűbb tornagyakorlatokat tanít.

 

Schnitzeljagd Deutsch: igazi országismereti játék, kultúrával, hétköznapi élettel, szokásokkal!  

 

A Wir packen unseren Koffer társasjáték a ruházkodással, ruhadarabokkal és az utazással kapcsolatos témakörhöz nyújt élményteli tanulási keretet!    

A Das Große Zahlenspiel társasjáték a tő- és sorszámok gyakorlásában és elmélyítésében segít.  

 

A társasjátékok megtekinthetők vagy akár ki is próbálhatók személyesen a Klett Kiadó bemutatótermében.  

Tartalomhoz tartozó címkék: német