Szórakoztató nyelvtan kicsiknek

Legújabb kiadványunk telis-tele van szórakoztató feladatokkal, történetekkel, játékokkal. A szavak helyesírása észrevétlenül rögzül a gyerekekben, amikor például állatok neveit vadásszák egy rövid történetben, de kipróbálhatják magukat „tanárként” is, amikor egy kisfiú levelében ejtett hibákat kell megtalálniuk.

 

A könyv kiemelt hangsúlyt fektet a J és LY betűs szavak helyesírására, de gyakoroltatja a múlt idő, tárgyeset ragjait is. A lenti feladattal pedig mi magunk is jól szórakozhatunk, a gyerekek pedig térbeli látásukat, logikájukat is fejlesztik a gyakorlat segítségével.

 

allatok_racs_mogott
Az ehhez hasonló feladatok a rejtvények világába is bevezetik a kicsiket

 

 

Az azonos oldalon található feladatok egymásra épülnek, így adva egy izgalmas keretet a gyakorlásnak. A feladatgyűjtemény ezt kihasználva tartja fönn a gyerekek érdeklődését, így alig várják a következő történetet.

 

Érdemes egyszerre csak kétoldalnyi anyaggal foglalkozni, az is bőséggel segíti a kicsik helyesírását, és egyáltalán nem érzik majd megterhelőnek a tanulást.

 

Minden oldal hátulján feltüntettük a megoldásokat, így magukat is könnyen ellenőrizhetik, de még jobb, ha közösen végezzük a feladatokat, törjük a fejünket, hogy aztán még élményszerűbbé válhasson a munka. A találós kérdések, szólásmondások a szövegértést is elősegítik, a gyerekek szókincsét fejlesztik.

 

kutyamacska_barátság
A fentihez hasonló feladatok a gyerekek szókincsét, szövegértését is fejlesztik

 

 

A klasszikus rejtvényeket, összekötős, hiánypótlós, feladatokat imádni fogják a gyerekek. Könyvünket egyaránt ajánljuk pedagógusoknak a tanórák színesítésére és szülőknek is otthoni gyakorlás céljából.

 

A könyv már megvásárolható webáruházunkban >>