ÉPÍTS ROBOTOT!

Scottie egy kis robot, aki azért járja az univerzumot, hogy a gyerekeket megtanítsa a robotika és a programozás nyelvére. A kicsit szórakozott, de nagyon kedves robot augusztusban Magyarországra érkezik. Segítsetek Scottie-nak, hogy ne legyen egyedül! Készítsetek robottársat, barátokat neki!


Olvasd tovább!

Így nyerhettek Scottie Go társasjátékot:


Olvasd tovább!

Építs robotot - pályázati felhívás letöltéséhez kattints ide!Ismerd meg a nyereményt!

Scottie Go - Társasjáték

Scottie Go! – A világ első, gyerekek számára fejlesztett, kódolást tanító társasjátéka

Minden gyermeknek meg kell tanulnia programozni? Természetesen nem. Az algoritmusok és programnyelvek ismerete nem kötelező, de a logikus gondolkodás és az ok-okozati összefüggések megértése nélkülözhetetlen alapkészség már gyerekkorban is. Sokan azonban még felnőtt korukban is küszködnek néhány egyszerűbb logikai feladattal. A mindig kíváncsi, tanulni és felfedezni vágyó gyerekek és az örök fiatal, kísérletező kedvű felnőttek legnagyobb örömére elkészült a Scottie Go!. A Scottie Go! nem más, mint a társasjáték , a puzzle és az applikáció olyan egyedülálló kombinációja, amely garantáltan elvarázsol mindenkit. Innovatív, interaktív, izgalmas.A játék történetének főszereplője Scottie, a robot, aki űrhajójával a Földre zuhant. A hajó alkatrészei szétszóródtak. A játékosoknak segíteniük kell Scottie-nak hogy megjavíthassa hajóját, és hazatérhessen. A hiányzó alkatrészeket feladványok megoldásával és akadályok kikerülésével lehet összegyűjteni. Menj előre! Fordulj jobbra! Vedd fel! – ilyen és ehhez hasonló egyszerű utasítások megfelelő sorrendben történő végrehajtásával szerezheti meg Scottie a hiányzó alkatrészeket. Az utasításokat pedig a játékosok adják a társasjáték puzzle elemeinek megfelelő összeillesztésével.


A Scottie Go!-t programozók és tudósok szoros együttműködésben dolgozták ki. A fejlesztésbe bevontak óvodás-, valamint iskoláskorú gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat is. Kemény munkájuk eredménye egy olyan, logikus gondolkodást fejlesztő, igazán élvezhető társasjáték lett, amely észrevétlenül értteti meg a gyerekekkel a programozás alapelveit.

  • A játĂ©k minden Ă©rzĂ©kszervet bevonva vezeti be a gyerekeket a programozás Ă©s logikus gondolkodás világába

  • Megmutatja, hogyan lehet összetett problĂ©mákat megoldani Ă©s csapatban dolgozni

  • A gyermekek felfedezhetik, hogy a technolĂłgiát a szĂłrakozáson kĂ­vĂĽli cĂ©lok elĂ©rĂ©sĂ©re is használhatják

  • Fejleszti az analitikus gondolkodásmĂłdot

  • SegĂ­ti az algoritmusok megĂ©rtĂ©sĂ©t


  • A társasjátĂ©k megvásárlásával Ă©s a hozzá tartozĂł ingyenes applikáciĂł letöltĂ©sĂ©vel olyan párosĂ­tás kerĂĽl a vásárlĂł birtokába, amellyel egyedĂĽlállĂł kikapcsolĂłdást biztosĂ­that az egĂ©sz család vagy az osztály rĂ©szĂ©re.

    A játék folyamán pedig hamar kiderül, hogy a programozást nem is olyan nehéz megtanulni!