Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Programozás gyerekeknek már óvodás kortól egészen az általános iskoláig

Programozás gyerekeknek már óvodás kortól egészen az általános iskoláig
A Scottie Go! egy magyar nyelvű fejlesztő játék, puzzle elemek és egy alkalmazás kombinációja, amely garantáltan elvarázsol minden gyereket. Egyszerűen és a legkisebbek számára is érthetően vezet be a programozás és kódolás világába.

 

 

Programozás gyerekeknek

Már óvodás kortól egészen az általános iskoláig

 

Már 4 éves kortól mindenkinek, akit érdekelnek a programozás alapelvei, vagy érdeklődik a logikus gondolkodást fejlesztő játékok iránt és garantált sikerélményt szeretne szerezni ezeken a területeken.

A dobozban használt elemek a legfiatalabbak (4+) igényeihez igazítva készültek. A Basic változat elemei és tartozékai nagyobbak, a színek élénkebbek, az elemek hangsúlyos része a grafika.

A játék során fejlődnek a számítástechnikához, matematikához, szociális készségekhez elengedhetetlen kompetenciák, de az elemek táblán történő mozgatásával, térbeli irányításával motorikus és orientációs készségeik is javulnak.

Folyamatosan tesztelhetik megszerzett tudásukat, miközben a gyakorlatban oldják meg a fokozatosan egyre nagyobb kihívást jelentő problémákat.

 

Innovatív, interaktív, izgalmas

 

 

A játék rövid leírása

 

A játék történetének főszereplője Scottie, a robot, aki űrhajójával a Földre zuhant, a hajó alkatrészei pedig szétszóródtak. A játékosoknak segíteniük kell Scottie-nak, hogy megjavíthassa hajóját és hazatérhessen.

Lépj! Fordulj jobbra! Vedd fel! – ilyen és ehhez hasonló egyszerű utasítások megfelelő sorrendben történő végrehajtásával szerezheti meg Scottie a hiányzó alkatrészeket.

Az utasításokat a játékos, vagy játékosok adják a dobozban található puzzle elemek megfelelő összeillesztésével és az így karton elemekből felépített "kódot"olvassák be egy alkalmazás segítségével.  A sikeres beolvasás után Scottie végrehajtja az utasításokat, a játékosok pedig ellenőrizhetik, hogy helyesen oldották-e meg a feladatot.

 

 

Így működik a Scottie kódsora

 

 

 A játék elemei

  • 53 db karton elem, amelyek segítségével a játékosok utasításokat adnak Scottie-nak.
  • A játék mellé jár egy ingyenesen letölthető, internet kapcsolatot nem igénylő alkalmazás.
  • A joker mezők és Kihívás kártyák segítségével olyan utasításokat, kihívásokat, tereptárgyakat lehet a játékba építeni, amilyet csak el lehet képzelni. Tényleg csak a fantáziára van bízva!

 

Próbálja ki népszerű játékunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: digitális kisgyermek