Nyelvi érettségik 2018-ban

Hamarosan elérkezik az idei érettségik ideje, amelyek már az új érettségi szabályai szerint folynak. Cikkünkben közzétesszük az érettségi vizsgák időpontjait és a tavalyi évből bevezetett nyelvi érettségiket érintő változásokat. Annak érdekében, hogy a diákok minél magabiztosabban álljanak az új szabályok szerinti megmérettetések elébe, érdemes már most elkezdeni a felkészülést és célirányosan gyakorolni előre kidolgozott mintafeladatsorok alapján.

 

 

2018-ban az az alábbi időpontokban kerül sor a számonkérésekre:

 

  • írásbeli vizsgák: május 4-től
  • emelt szintű szóbeli vizsgák: június 7-től
  • középszintű szóbeli vizsgák: június 17-től

 

Röviden szeretnénk összefoglalni a tavaly életbe lépett változásokat, amelyek szerint folynak idén is az Élő idegen nyelvi érettségik:

 

  1. A NAT-hoz igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből mind a vizsga leírásából kikerültek az A2 szintre vonatkozó magyarázatok és feladatok.

 

  1. A módosítás törli az eddigi hat nyelvre (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol) vonatkozó külön-külön mellékleteket, és ÉLŐ IDEGEN NYELV címen közös vizsgakövetelményt és vizsgaleírást ír elő minden egyes élő idegen nyelvre.

 

  1. A vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

 

Az új érettségi legújabb szabályainak részletes leírását és annak megfelelő 10 feladatsort részletes megoldásokkal valamint további hasznos tanácsokat az érettségire való módszertani felkészüléshez, időkezeléshez és a kellékek listájához az érettségire felkészítő kiadványok tartalmazzák.

 

Ráadásul most a könyvek mellé letölthető egy ingyenes alkalmazás, ami innovatív módon segíti a fiatalok felkészülését.

 

Hogy hogyan?

Tartsa az alábbi QR-kód fölé a telefont vagy tabletet! Amikor megjelenik a RAABE Klett app ikonja, töltse le az eszközre. Majd próbálja ki a Történelem érettségi középszintű feladatsorainak mintaoldalain, hogy hogyan jelennek meg a megoldások érintésre.

 

 

 

A jó szereplés nem csak a lexikális tudáson múlik, hanem azon is, hogy a diákok mennyire összetett tudásbázissal rendelkeznek és mennyire sokrétűen tudják alkalmazni képességeiket. A Klett érettségire felkészítő kiadványok maximálisan eleget tesznek ezeknek a követelményeknek és felkészítik a diákokat a váratlan helyzetekre is.

 

Gyorsabb és hatékonyabb a felkészülés, ha minden tárgyhoz megvan a felkészítő könyv.

 

Rendeljen legalább 4 tetszőleges kötetet, és most 30% kedvezményt adunk a teljes árból!*

 

 

*A kedvezmény a weboldal által adott 15% netes kedvezményből és a kuponkód által hozzáadott plusz kedvezményből tevődik össze. A kedvezmény érvényesítése a klett.hu oldalon leadott rendelés során klett2018erett kuponkód beírásával lehetséges.

 

 

Sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

 

Klett Kiadó