Nyelvi diákhitel: 500 ezer forintot kaphatnak a diákok ősztől a nyelvvizsgaszerzésre

Ahogyan előző hírlevelünkben is írtuk, októbertől igényelhető a nyelvi diákhitel, amely az aktív és passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, valamint a már végzett hallgatókat segíti a diplomához szükséges nyelvvizsga megszerzésében.

 

 

A Diákhitel Központ vezérigazgatója, Bugár Csaba kiemelte, a Diákhitel 1 keretén belül nyelvtanulásra felvehető 500 ezer forint nagy segítséget jelent a hallgatóknak. Számításaik szerint idén körülbelül háromezer hallgató fogja igényelni a hitelt, a következő években pedig folyamatosan nő majd ez a szám – tette hozzá.

 

A nyelvi diákhitelt egy év után a hallgató által meghatározott futamidő – maximum öt év – alatt kell visszafizetni. Törlesztésmérséklést és kedvezményeket nem lehet igénybe venni – ismertette.

 

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a tandíjra felvehető Diákhitel 2-t minden ötödik önköltséges hallgató felveszi. 2018-ban ennek kihasználtsága több mint harminc, a szabad felhasználásúé pedig hat százalékkal nőtt. A bedőlt hitelek aránya nyolc-kilenc százalék – tette hozzá.

 

Forrás:
http://eduline.hu/nyelvtanulas/20190521_nyelvi_diakhitel

 

Segítségre van szüksége a felkészüléshez? Válogasson német vizsgafelkészítőink közül! »