Nagy sikerrel zárult a NYESZE „Sokszínű nyelvtanulók – sokoldalú nyelvtanárok” című konferenciája

 

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) ismét kitett magáért magas színvonalú éves konferenciájával, amelyre idén minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozott: a jelentkezők létszáma meghaladta az 500 főt.

 

Fotó: Nyesze

 

A NYESZE Nyelvtanári Konferencia a magyarországi nyelvoktatás legjelentősebb szakmai rendezvénye, amelyet a szervezet több mint 15 éve minden tavasszal megrendez és a résztvevők száma évről-évre nő, ezért idén új, nagyobb helyszínen kapott teret.

 

Az egész napos program során a szakma jeles képviselői előadásokkal és műhelymunkákkal nyújtottak gyakorlati, módszertani segítséget az idegen nyelvet tanító kollégáknak, akik a rendezvény ideje alatt a kiállítókként jelenlévő nyelvkönyvkiadók, nyelvvizsgaközpontok, és más nyelvi szolgáltatók ajánlatait is megismerhették.

 

A Konferencia címének „Sokszínű nyelvtanulók – sokoldalú nyelvtanárok” jegyében a plenáris előadások átfogó kérdésekkel, a párhuzamosan egy időben több teremben is folyó szekció-ülések pedig specifikusabb résztémákkal inspirálták a résztvevőket.

 

A résztvevők sorát az ország minden részéből érkező, döntő többségében nyelviskolai tanárok, valamint közoktatási és felsőoktatási intézmények pedagógusai, többségükben angol és német nyelvet tanító pedagógusok adták, de a rendezvény programkínálata miatt az egyéb nyelvek tanárai (olasz, spanyol, orosz, francia) is tiszteletüket tették az eseményen.

 

Kiadónk Dr. Papp Vanda és Dr. Peres Anna szakértő kollégáinkkal szintén képviseltette magát egy-egy angol és német módszertani előadással. Az angol workshop-on a gazdasági szaknyelv oktatásának három kiemelt területével (telefonálás, e-mailezés, levélírás) kapcsolatban kaptak hasznos ötleteket a résztvevők, Dr. Peres Anna pedig arról beszélt, hogyan hasznos és megtérülő egymással összhangba hozni a gyakorló- és tesztelő feladatokat a nyelvvizsgára való felkészítésben, továbbá milyen digitális eszközök, tankönyvi megoldások segítik a stratégiai munkát.

 

Dr. Papp Vanda előadás közben

 

A rendezvényen természetesen kiállítóként is jelen volt Kiadónk és nagy örömmel tapasztaltuk a nyelvtanárok érdeklődését új angol kiadványaink és a folyamatosan megújuló német nyelvkönyveink iránt. Mindig nagy örömünkre szolgál, amikor a nyelvtanárokkal közvetlenül találkozhatunk!

 

A résztvevők betekinthettek kiadványainkba és kedvezményesen megvásárolhatták azokat.

 

Ezúton is elismeréssel gratulálunk a program szervezőinek színvonalas, lelkes és hozzáértő munkájukért és köszönettel kívánunk a jövőben is további hasonló sikereket!

 

Fotók forrása: NYESZE, Klett Kiadó

 

Klett Kiadó