Language Learner Literature Award – a nyelvtanulók választása

2004-ben az Extensive Reading Foundation alapította Language Learner Literature Award az angolul olvasók véleménynyilvánításának platformjává vált. Minden évben átadják a díjakat, amelyre az előző évben publikált könyvekkel nevezhetnek a kiadók.

 

A díj célja, hogy támogassa a nyelvtanulók angol nyelvű olvasottságának fejlődését, valamint az, hogy a nyelvtanulásban kihangsúlyozza az olvasás kiemelt szerepét.

 

 

A benevezett könyvek közül nemzetközi zsűri választja ki a döntős olvasmányokat. A tanárokat és diákokat arra biztatják, hogy olvassák el ezeket a könyveket, és szavazzanak kedvencükre a májustól júliusig tartó kampányidőszakban. A szavazatokat a weboldalon lehet leadni. A nyerteseket a leadott szavazatok alapján a zsűri választja ki, akik ezzel jogot formálnak a győztesnek vagy döntősnek járó logó használatára.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy az alapítvány jelenleg elérhető listáján a kiadónk kínálatában is megtalálható ELI kiadványok közül 14 könyv döntősként, 5 pedig győztesként szerepel.

 

Weboldalunkon ITT tekintheti meg az elérhető döntős és nyertes könyveket. Nyárra vagy esős délutánokra tökéletes választás lehet!