Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Kreatív játékötletek német nyelvoktatáshoz

Kreatív játékötletek német nyelvoktatáshoz
A játék alapvető célja, hogy segítségével változatossá, mozgalmassá tegyünk az órát, a tanulók örömmel, jókedvvel tanuljanak és hatékonyan koncentrálhassanak a komolyabb feladatokra. 

 

 

Néhány játékötlet:

  1. Periphrase:A diákok párban, lefelé fordított képpel dolgoznak. A párok nem láthatják egymás kártyáit.  A feladat az, hogy a képen szereplő ábrát, történést, tárgyat kell körülírniuk a társuknak úgy, hogy az kitalálhassa, mit lát a másik.
  2. Geheime Worte:A Tabu játékhoz hasonlóan a diákoknak úgy kell bizonyos tartalmakat leírniuk a többieknek, hogy közben bizonyos szavakat nem mondhatnak ki.
  3. Wortkette: Az egyszerű szókincset gyakoroltató játékban praktikusan az aktuálisan tárgyalt témakört (pl. Essen, Reisen) járjuk körbe. A láncot megkezdő játékos kiválaszt egy betűt (pl. az e - betűt), majd sorban minden csoporttársnak mondania kell egy újabb szót a választott témával kapcsolatban a választott kezdőbetűvel.

A Klett Kiadón Spiele-sorozatának köteteivel játékosan és változatosan fejleszthetők a nyelvi készségek. Minden kötet kiváló kiegészítése lehet bármely DaF-tananyagnak, hiszen a játékok kis egységekben könnyedén illeszkednek a tanóra bármely pontjába, a fénymásolólapok pedig jelentősen megkönnyítik a pedagógusi előkészületeket. 

 

Tegye változatossá nyelvóráit a Spiele-sorozat köteteivel!

Tartalomhoz tartozó címkék: német tanmenet