Közeleg a szóbeli érettségi vizsgák ideje!

Gyakorló pedagógusként pontosan tudjuk, hogy semmi sem fontosabb a kitartó, szisztematikus gyakorlásnál! Az érettségi vizsgára készülésnél is kulcskérdés az ismert feladattípusok gyakorlása, a stratégiák, továbbá a biztonságban rejlő rutin megszerzése.

 

Designed by Freepik

 

Az új előírásoknak megfelelően, valamint a NAT-hoz igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján úgy a követelményrendszerből, mind a vizsga leírásából kikerültek az A2 szintre vonatkozó magyarázatok és feladatok. A vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészült továbbá a gazdaságéval.

 

Azoknak a diákoknak, akik B1-es nyelvi kompetenciáikat teszik majd mérlegre, azaz középszinten érettségiznek, szívből ajánljuk az Érettségi Német Feladatsorok a középszintű szóbeli vizsgára című kiadványainkat.

 

Időközben megjelent, vadonatúj, Érettségi Német – Tematikus feladatgyűjtemény a középszintű érettségihez című kötetünk pedig a vizsgán elvárt témák köré rendszerezve támogatja a szisztematikus felkészülést!

 

A kötet sikerrel használható úgy az önálló tanulás során, mint az iskolai nyelvoktatásban is. Kiválóan alkalmas   rendszerezéshez, ismétléshez. Tematikus felépítése miatt szabadon feldolgozható és igény szerint szabadon illeszthető a tanulási folyamatba.

Az emelt, tehát B2-es nyelvi szinten vizsgázók számára pedig az Érettségi Német Feladatsorok az emelt szintű érettségi vizsgára című felkészítő kötetünk áll rendelkezésre!

 

A feladatok, vizsgasorok megoldásával megszerzett tapasztalat rutint és magabiztosságot ad, hiszen azon túl, hogy az érettségizők a legaktuálisabb feladattípusokban szerezhetnek jártasságot, mivel a könyvet a 2017-es újításoknak megfelelően újradolgoztuk – egyfajta áttekintést is ad a súlyozott nyelvtani és lexikális struktúrákról.

 

A piacon egyedülálló módon ingyenes alkalmazásunkkal szeretnénk hozzájárulni a sikeres felkészüléshez! A RaabeKlett applikáció megjeleníti az olvasás- illetve hallás utáni feladatok megoldásait, segítéségével egy érintésre lejátszhatóak a hanganyagok, fellapozható az online egynyelvű PONS-szótár, illetve a felvi.hu-ról aktuális információkhoz is juthatunk! Érettségi kiadványaink megvásárolhatóak bemutatótermünkben, illetve weboldalunkon is.