Játékos tanulás alsó tagozaton

Kiadónk új, alsósoknak szóló sorozata a játékos gyakorlásra helyezi a hangsúlyt. A gyermekek szívesen ülnek le gyakorolni, akár otthon is, ha a feladat szórakoztató, érdekes, kellőképpen színes a számukra.

 

 

A sorozatunk célja, hogy olyan feladatokat adjunk a pedagógusoknak, szülőknek, és persze elsősorban a gyermekeknek, amelyeknek a megoldása örömmel tölti el a kisiskolásokat. A változatos feladatok alkalmat adnak arra, hogy a gyermekek átéljék a gondolkodás örömét, hogy megtapasztalják, milyen élmény önállóan rájönni valamire. A feladatok a már meglévő ismeretek alkalmazását igénylik, készségeket fejlesztenek. Nem az a célunk, hogy lexikális tudást közvetítsünk a gyermekeknek, hanem a megfigyelés, a gyakorlás, és a tapasztalatszerzésre fókuszálunk. Minden kötet 48 feladatsort tartalmaz, és a feladatok hátoldalán közöljük a megoldásokat is, ezzel segítve, hogy a lelkes kis tanulók akár önállóan, szülői, pedagógusi segítség nélkül is ellenőrizni tudják a megoldásaikat. Sőt, ezen is tovább lépve, a gyermek értékelheti saját magát, ami hozzájárul a helyes önértékelés képességének kialakításához. A megoldások után ráadásfeladatokat is adunk, ha a gyermek annyira belemelegedne a játékba, hogy nem tudja abbahagyni a gyakorlást. Ezek a feladatok általában könnyebbek, rajzos, vagy egyszerű kérdéseket felvető gyakorlatok.

 

És ez még mindig nem minden! Ha a kisgyermek végzett egy feladatsorral, akkor kiszínezheti a kötet utolsó oldalán található számos színező megfelelő részét, hogy mire a kötet végére ér, összeálljon, és teljes pompájában ragyogjon a kép… és reméljük, hogy mire a kötet végére ér, addigra az így megszerzett tudása is ragyogni fog majd.

 

A feladatsorok mindegyike mellett kedves kis figura található, aki segíti a gyermekeket a megoldásában. Az egymás után következő feladatsorok nem épülnek egymásra, tehát a füzetekben szabadon lehet bóklászni, akár a témák, problémák mentén. Köteteink kitűnő alapanyagot biztosítanak a differenciált oktatáshoz is: a különböző nehézségű feladatsorokból igény szerint lehet válogatni.

 

A sorozat tagjai:

 

 

Benda Luca

Klett Kiadó, szerkesztő