Ilyen nyelvvizsgák közül válogathattok: itt a teljes lista

Bőven volt változás az elmúlt hónapokban a nyelvvizsgapiacon: visszatért a TELC, és új típusú nyelvvizsgákra is jelentkezhettek. Ha nyelvvizsgaválasztás előtt álltok, és nem tudjátok, milyen akkreditált vizsgák közül válogathattok, akkor ez a lista nektek szól.

 

Designed by Jannoon028 / Freepik

 

Visszatért a TELC

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) október elején közölte a vizsgáztató és felkészítő tanárokkal, hogy a TELC frankfurti központja 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését. Májustól azonban ismét tehetnek TELC nyelvvizsgát a nyelvtanulók.

 

Új nyelvvizsgára is jelentkezhettek

Az iXam nevű nyelvvizsgarendszer is akkreditációt kapott. Ez a vizsga is egynyelvű, vagyis nincs fordítási, közvetítési feladat, az azonban újdonság, hogy a vizsga egy részét számítógépen is meg lehet oldani.

 

Az iTolc (International Test of LanguageCompetence) nyelvvizsga is bekerült a Magyarországon akkreditált vizsgák közé. A vizsga különlegessége, hogy teljes egészében digitális.

 

Hol a teljes lista?

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának oldalán megnézhetitek, milyen akkreditált nyelvvizsgarendszerek vannak Magyarországon, azok milyen nyelvekből és milyen szinteken szerveznek írásbeli és szóbeli vizsgákat. A listán nemcsak az általános, hanem a szaknyelvi nyelvvizsgákat is megtaláljátok.

 

Forrás:

http://eduline.hu/nyelvtanulas/20190612_akkreditalt_nyelvvizsgak_listaja

 

Alábbi vizsgafelkészítőnket 30% kedvezménnyel adjuk 1 teljes hónapig a sikeres középfokú nyelvvizsgaszerzés jegyében !

Az alapárból számolt 30% kedvezmény érvényesítéséhez adja meg a levizsgazok kuponkódot júliusban leadott online rendelése során!