‘I was just doing my job!’ – Not only for superheroes

Előző hírlevelünkben egy szókincsbővítő társasjátékot mutattunk be, amely a nagyvárosi élettel kapcsolatos fontosabb szavakat és kifejezéseket tanítja és gyakoroltatja.

 

Készségfejlesztő társasjátékainkat bemutató sorozatunk aktuális epizódjában portfóliónk egyik új tagját ismerhetik meg, amelyről már most sejthető, hogy nagy siker lesz. Mi, a szerkesztőségben imádjuk – és nem csak azért, mert ez a munkánk!

 

A That’s my job! szókincsbővítő, illetve nyelvtani szerkezeteket gyakoroltató társasjáték segítségével játékos módon sajátítható el számos kifejezés és szóösszetétel, amelyek a munka világához és a különböző foglalkozásokhoz köthetők.

 

Forrás: www.ettoi.pl

 

NYELVI SZINT

A That’s my job! című társasjátékot azoknak ajánljuk, akik A2 nyelvi szinten tanulják vagy tanítják az angol nyelvet és örömmel dolgoznak fel kifejezéseket és nyelvtani szerkezeteket játékos módon.

 

KOMPONENSEK

  • 120 db színes játékkártya
  • 12 db színes kártya, megoldásokkal
  • színes, illusztrált játéktábla
  • dobókocka
  • tanári kézikönyv, játékvariációkkal

 

CÉLOK

A That’s my job! segítségével a nyelvi alapkészségek fejlesztése mellett lehetőségünk van a különböző foglalkozások és a hozzájuk köthető tevékenységek megismerésére és begyakorlására. A játék kiválóan alkalmas otthoni és tanórai használatra egyaránt.

 

A színes és beszédes illusztrációk nagyban hozzájárulnak a szavak jelentésének azonnali elsajátításához. A foglalkozások megnevezése arra ösztönzi a diákokat, hogy memorizálják és összeegyeztessék a kifejezéseket a megfelelő képekkel. A játéktáblán található mondatok bővítik a szókincset és fejlesztik a nyelvtani ismereteket és segítik a diákokat, hogy képesek legyenek rövid, egyszerű vagy akár hosszabb mondatokkal körülírni a különböző foglalkozásokhoz tartozó tevékenységeket, kötelezettségeket.

 

Elsőre bonyolultnak tűnhet, hogy sikeresen alkalmazzuk a tanórán vagy akár otthon, barátokkal ezt a motiváló és szókincsbővítés szempontjából kimagaslóan hatékony társasjátékot de bizonyára nem kell szuperhősnek lenni, hogy sikerüljön. Minden szakmának megvannak a maga nehézségei…😉

 

 

Kérdéseit felteheti közvetlenül a Klett Kiadó ELT referensének:

 

Jakkel Róbert (ELT kiadói referens)

Tel.: +36 30 216 28 61

E-mail: jakkel.robert@raabeklett.hu

 

A cikkben szereplő kiadvány megtekinthető és megvásárolható a klett.hu-n vagy személyesen a Klett Kiadó bemutatótermében is.

 

Jakkel Róbert

ELT kiadói referens
Klett Kiadó