Hírek, aktualitások – január – Középiskoláknak

 

 

Ingyenes felvételi felkészítő program indul

Irány az egyetem 2020! elnevezéssel ingyenes felvételi felkészítő programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia.

 

Tovább >>

Miért nem halad a diák nyelvórán?

Mi lehet az oka annak, hogy egyes diákok nehezebben boldogulnak az anyaggal? Mivel lehetne kiegészíteni a frontális tanulási formát?  Hogy tehetjük az oktatás folyamatát sokkal gördülékenyebbé?

 

 

Tovább >>

 

Újszerű módszerek a nyelvoktatásban, konfliktuskezelés a köznevelési intézményekben – képzésajánló középiskolai pedagógusok részére

Raabe Akadémia az újévben is egyedülálló képzéseivel hivatott segíteni a pedagógusok munkáját.  Összeállítottuk a releváns középiskolákban hasznosítható akkreditált pedagógus-továbbképzéseinket.

 

 

Tovább >>

 

Elindult a regisztráció a 2019-2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára

Már lehet regisztrálni a 2019-2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára, a megmérettetésre középiskolás diákok jelentkezését várja a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT), a nemzetközi döntőt szeptemberben tartják Budapesten.

 

 

Tovább >>

 

 

A középiskolások az internetről, a kisebbek otthon tájékozódnak a pénz kezeléséről egy felmérés szerint

A középiskolai és általános iskolai pedagógusok 76 százaléka úgy látja, hogy a gyerekek nem osztják be jól pénzüket, ugyanakkor 97 százalékuk úgy véli, a pénzkezelés az iskolában is tanítható.

 

 

Tovább >>

 

 

Magolás helyett tanulás!
PONS Angol szókincs

A száraz és unalmas magolás helyett a PONS szerkesztőségében a modern Nefelejcs-módszert támogatjuk, melynek segítségével minden eddiginél hatékonyabban rögzülnek az angol szavak.

 

Tovább >>