Hírek, aktualitások – január – Általános iskoláknak

Zenepedagógia, újszerű módszerek a nyelvoktatásban – képzésajánló általános iskolai pedagógusok részére

A Raabe Akadémia az újévben is egyedülálló képzéseivel hivatott segíteni az óvodapedagógusok, pedagógusok munkáját. Összeállítottuk a releváns általános iskolákban hasznosítható akkreditált pedagógus-továbbképzéseinket.

 

Tovább >>

Az Oktatási Hivatalhoz kell januártól beadni az iskolai felmentési kérelmeket

Az Oktatási Hivatalt jelölte ki az iskolaérettségi felmentések elbírálására, és a kormányhivatalokat a hároméves korban esedékes óvodába járás ellenőrzésére a kormány. A legfőbb cél mindkét eljárás során az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és teljesen indokolatlan felmentéseket – indokolta a tárca a változtatást.

 

Tovább >>

Már 11 ezer szülőhöz jutott el a BRFK új bűnmegelőzési programja

Már 11 ezer szülőhöz jutott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) új bűnmegelőzési drogprevenciós programja, a szülői értekezleteken bemutatott prezentáció során Zacher Gábor toxikológus és Szabó Győző színművész, egykori heroinhasználó hívja fel a figyelmet a kábítószer veszélyeire – hangzott el a rendőrség hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Tovább >>

 

Idegennyelvű könnyített olvasmányok gyerekeknek most 30% kedvezménnyel

Az ELI Reader könnyített olvasmányok ismert művek eredeti nyelven, egyszerűsített nyelvezettel, törekedve az eredeti szöveg szavainak és kifejezéseinek megőrzésére. A művek életkor és nyelvtudás szerint is be vannak kategorizálva, így segítik a biztos választást.

 

Tovább >>