Hírek, aktualitások az újlatin nyelvek oktatásában – szeptember

 

Az 5 leggyakoribb hiba az olasz nyelvtanulók körében

Íme az 5 leggyakoribb hiba, ami fejtörést okoz még a legdallamosabban beszélő nyelvtanulóknak is.

 

Tovább >>

 

Segítsen diákjainak tanulni!

Tanulásmódszertan, tanulás tanulása, tanulás tanítása – különböző elnevezések, de mind ugyanazt szolgálják: megtanítani a diákokat tanulni. Ebben a tananyagban ahhoz kap konkrét segítséget, hogyan segíthet diákjainak hatékonyabbá tenni a tanulást, azaz elérni azt, hogy akár kevesebb energiával, jobb eredményeket érhessenek el, és ezáltal nagyobb önbizalomra, tudásvágyra tegyenek szert.

 

Tovább >>

 

Külföldi nyelvtanulási program

2020-tól a gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók a 9. és 11. évfolyamot követő nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban, Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

 

Tovább >>

 

Marcela Trujillo illusztrációi

A Cervantes Intézet és a Chilei Nagykövetség bemutatják Marcela Trujillo festő, illusztrátor és képregényrajzoló kiállítását.

 

Tovább >>

 

André Kertész – A kamera poétája

A Petőfi Irodalmi Múzeum André Kertész születésének 125. évfordulója tiszteletére rendezett kiállítása főhajtás a fotóművész életműve előtt. Egy korai felvételtől eltekintve a fotográfiák mind Kertész párizsi korszakából, az 1925–1935 közötti időszakból származnak.

 

Tovább >>