Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Schöne Ferien - új kötettel bővültek könnyített olvasmányaink!

Schöne Ferien - új kötettel bővültek könnyített olvasmányaink!
Olvasmányokkal igazán könnyű nyelvet tanulni!

Az olvasás páratlan értéke elvitathatatlan –sőt az internet térhódításával a fiatal nyelvtanulóknál egyenesen védett, őrzendő kinccsé válik! Pedagógusi feladat felhívnunk arra a figyelmet, hogy nem csak az idegen nyelvi készségeiket, de belső, személyes világukat is gazdagítja, ha a tanulásuk részévé válik az első pillanattól az olvasás.

Legelőször is frissen tartja a memóriát, az idegrendszert, hiszen aktív figyelmet igényel. A filmekkel, videókkal ellentétben nem passzív élménybefogadást jelent, hiszen azzal, hogy a szöveget folyamatosan értelmezzük, képi világot is rendelünk a szöveg síkjához, azaz összetett, komplex módon, belső vizualizálással mélyedünk el a történetben. Így többszörösen nyerünk: párhuzamban szövegértési készségeink fejlesztésével lexikális tudásunkat is megerősítjük: az olvasás rögzíti a már ismert szavakat, továbbá képi fantáziánk segítségével segít megtanulni új lexikai struktúrákat is.

A Klett Kiadónál nagy hangsúlyt fektetünk a német és egyéb idegen nyelvű olvasmányokra, melynek legújabb darabja a Leo & Co. sorozat Schöne Ferien című kötete, melyben Leót egy újabb izgalmas kalandra kísérhetjük el.

 

Leo & Co. – szórakoztató német olvasmánysorozat, 3 nyelvi szinten:

  • gyakorlórész olvasás- és hallás utáni értést segítő feladatokkal (A1-től B1 nyelvi szintig)
  • életszerű történetek
  • országismereti információk
  • ingyenesen letölthető feladatlapok
  • és a legjobb: hangoskönyv a teljes elbeszéléssel és kiegészítő hangjáték részekkel

Kíváncsi a sorozat további köteteire is? Kattintson IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: német olvasmány