Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

ELI Readers: könnyített olvasmányok angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven

ELI Readers: könnyített olvasmányok angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven
Az ELI Readers könyvek mindegyike magas színvonalú irodalmi értéket hordoz, legyen szó klasszikus alapműről, adaptációról, rövidített vagy eredeti alkotásról.   A kiadványok szövegei különböző, hozzáadott információkkal vannak ellátva (szerzői megjegyzések, elemzések, stb.), melyek gazdagítják az olvasó ismereteit, könnyítik a megértést, ezzel is fokozva az olvasáson keresztüli nyelvtanulás élményét.   Az ELI Readers könnyített olvasmányokat 3 kategóriába sorolhatjuk:   Young ELI Readers (gyermekeknek), Teen ELI Readers (tizenéveseknek), Young Adult ELI Readers (fiatal felnőtteknek).   Az ELI Readers kiadványok mind összhangban vannak a Közös Európai Keretrendszer által meghatározott nyelvi szintekkel is, illetve az angol és német nyelvek mellett franciául, olaszul és spanyolul is elérhetőek.  

Young ELI Readers

  A kötetek az általános iskolai korosztálynak szólnak, vannak köztük eredeti szövegek, illetve gyerekeknek szóló klasszikusok.   Ebben a csoportban négy szinten található az A1-es szinttől az A2-es szintig. Minden könyv színesen illusztrált mind a szövegrészben, mind pedig a feladatoknál. Minden szinten öt oldalnyi gyakorló feladat van a könyvek végén.   A nyelvet játékokon keresztül gyakoroltatja, az új szókincs rögzítését pedig színes képes szótár segíti a borító belső felén, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükség van rá. A teljes szöveg CD-n is meghallgatható. A könyveket vicces, kivágható könyvjelzővel lehet személyessé tenni.  

1. szint 100 szó A1 szint alatt
2. szint 200 szó A1
3. szint 300 szó A1.1
4. szint 400 szó A2

A Young ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!

 

Teen ELI Readers

 

  Ahogy az elnevezése is sugallja, a kiadványok a tizenéveseknek szólnak. Köztük is megtalálhatóak eredeti szövegek és klasszikus művek A1-es szinttől a B1-es szintig.   Minden fejezethez tartozik szójegyzék és egy kétoldalas Before you Read (Az olvasás előtt) rész, mely ’pre-reading’ (olvasás előtti) feladatokat tartalmaz. A fejezetek után 4 oldalon After Reading (Az olvasás után) feladatok találhatóak, melyek megkönnyítik a memorizálást és a szövegértést, valamint kiegészítik a következő Pre-reading részt, így előre megtanítják a következő fejezet szavait és szerkezeteit.   A feladatok mind a négy nyelvi készséget fejlesztik, valamint gyakoroltatják a nyelvtant és a szókincset. A könyvek végén a szerzőről és koráról lehet érdekességeket olvasni.  

1. szint 600 szó A1
2. szint 800 szó A2
3. szint 1000 szó B1
 

A Teen ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!

     

Young Adult ELI Readers

 

  A kiadványok fiatal felnőtteknek szólnak. A klasszikus művek egyszerűsített változatban vagy teljes, eredeti formában, nyelvi szinttől függően, A1-es szinttől C2-es szintig szerepelnek.   Minden fejezethez tartozik egy kétoldalas Before you Read (Az olvasás előtt) rész, mely ’pre-reading’ (olvasás előtti) feladatokat tartalmaz. A fejezetek után 4 oldalon After Reading (Az olvasás után) feladatok találhatóak. A feladatok mind a négy nyelvi készséget fejlesztik, valamint gyakoroltatják a nyelvtant és a szókincset. A könyvek végén a szerzőről és koráról lehet érdekességeket olvasni.   A Test Yourself (Teszteld magad) rész feladatai a teljes történetet feldolgozzák.  

1. szint 600 szó A1
2. szint 800 szó A2
3. szint 1000 szó B1
4. szint 1800 szó B2
5. szint 2500 szó C1
6. szint Teljes, eredeti szöveg C2
 

A Young Adult ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: olvasmány