Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Hallo Anna 3 Munkafüzet online audiomelléklettel

4.250 Ft
2.500 Ft
41%
Az akció időtartama: 2023. 04. 30. - 2024. 05. 01.
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 9786155127588

A tankönyvcsalád szerepel a 2023/2024-es tankönyvjegyzéken és választható a nemzetiségi oktatásban is.

Gyártó: KLETT
Elérhető legalacsonyabb szállítási díj: 1.390 Ft

További adatok

Termékleírás

A tankönyvcsalád harmadik részében folytatódnak Anna és osztálytársai kalandjai. A tanítás-tanulás célja ezekben a kötetekben is elsősorban az, hogy kedvet ébresszünk a gyerekekben a német nyelv tanulásához és előkészítsük a későbbi komoly nyelvtanulást.

 

A tankönyvcsalád szerepel a 2023/2024-es tankönyvjegyzéken és választható a nemzetiségi oktatásban is.

 

Háromrészes tankönyvcsaládunk, a Hallo Anna azoknak a kisiskolásoknak készült, akik már az első tanévtől kezdve tanulják a német nyelvet. Célja, hogy a későbbi, a tantervi követelményeknek megfelelő nyelvtanulást megalapozza.

 

Az első osztályos németül tanuló gyerekek Anna és Benno történetein keresztül találkoznak először a német nyelvvelAnna és Benno segítségével megismerkedhetnek az alapvető német szavakkal és kifejezésekkel, a német kisiskolások hétköznapjaival, a németországi élet különböző aspektusaivalKözben korosztályuknak megfelelően énekelnek, mondókáznak, játszanak, kézműveskednek, matricákkal mókáznak, játszva tanulnak. Összességében élményt kapnak, örömforrássá válik a tanulás.

 

A könyvben szereplő témák kiválasztásának fő szempontja az volt, hogy azok a gyerekek számára magyarul már ismertek legyenek. Így az új nyelv elsajátításakor a már ismerős fogalomkörökre és beszédszándékokra alapozhatnak.

 

Hallo Anna 3D ingyenesen letölthető applikáció segítségével a gyerekek alapvető utasításokat adhatnak németül kedvenc főhősüknek!

 

A tankönyvcsalád főbb jellemzői:

 

A tankönyvcsalád kiemelkedő eleme, hogy színes, magával ragadó, a kicsiknek fontos rajz- és képanyagot nyújt. Minden leckét anyanyelvi gyermekek által énekelt autentikus dalokvicces comics-ok és humoros történetek színesítenek.

 

képes szótár és a projektfeladatok pedig a későbbi komoly tanulást vezetik be, a gyerekek rögtön a tanulási folyamat elején megismerhetik az autonóm tanulás alapvetéseit, megszokhatják, hogy a haladásukért maguk is felelősek.

 

A sorozat első kötete, a Hallo Anna 1 nem hagyományos értelemben vett nyelvkönyv, hanem hatéveseknek szóló képes-hangos könyv. Négyoldalas bevezetővel kezdődik, amelyben a gyerekek megismerik Annát, Bennót és környezetüket: a házat, ahol Anna lakik, a pékséget, ahol a város legjobb zsemléjét árulják, az iskolát és a parkot, ahol a gyerekek játszani szoktak.

 

A bevezető szövegek hanganyaga ingyenesen letölthető a Klett Kiadó honlapjáról.

 

Az ezt követő nyolc leckében a gyerekek megismerkednek Anna és barátai életének tipikus hétköznapi helyzeteivel. A leckék után, a könyv utolsó részeként következik öt kiegészítő, országismereti lecke. Ezek a leckék számtalan autentikus szöveget, mondókát, verset és dalt tartalmaznak.

 

Hallo Anna 1 tankönyvben előforduló játékok (Gedächtnisspiele, Bewegungsspiele, Ballspiele, Blindekuh, Stille Post, Bingo, Memory, Rätsel, Pantomime und Brettspiele) függetlenül attól, hogy először találkoznak velük a gyerekek vagy már ismerik őket, támogatják a németórán a kommunikatív helyzetek megteremését és ezáltal a természetes kommunikációt modellezik.

 

Hallo Anna 2, illetve a Hallo Anna 3 köteteiben Anna, Benno és barátaik tovább kísérik a gyerekeket a német tanulás útján. Segítségükkel egyre több információt kapnak arról, milyen is az élet az iskolában és az iskolán kívül a német nyelvterületen. Mindkét kötet végén, a tanév lezárásaként egy színdarab található. A gyerekek ezzel be is mutathatják, elő is adhatják, mit értek el eddig, mit tudnak már németül!

 

 

A Hallo Anna című tankönyvcsalád megfelel a Nat alapján szabad órakeret terhére megvalósítható választható tantárgy – 1., 2. és 3. évfolyamon (korábbi Világ-Nyelv program) előírásainak.

 

Megfelel az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet német nemzetiségi nevelés-oktatás keretantervei (kerettanterv 10. melléklet 10.5) német nyelv és irodalom tantárgy nyelvoktató és kiegészítő nemzetiségi oktatáshoz 1-4 évfolyamon kerettanterv előírásainak.

 

Egyúttal ugyancsak megfelel a 5/2020. (I. 31.) Korm. rendelete a Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet módosításáról szóló rendelet és az ahhoz kapcsolódó kerettantervek előírásainak.

 

Kiadás éve 2014
Korosztály alsó tagozat
Nyelv / tantárgy Német
Nyelvi szint A1
Sorozat Hallo Anna
Termékcsoport Tankönyvcsalád

További információk és letölthető anyagok

Hanganyagok

Hallo Anna 3. - CD 1

Hallo Anna 3. - CD 1

Hanganyagok

Hallo Anna 3. - CD 2

Hallo Anna 3. - CD 2

Tartalomjegyzék

Hallo Anna 3. Munkafüzet - Tartalomjegyzék

Hallo Anna 3. Munkafüzet - Tartalomjegyzék

Koncepció

Hallo Anna - Koncepció

Hallo Anna - Koncepció


Mintaoldalak - Lapozzon bele

Hallo Anna 3D

Augmented reality = Kiterjesztett valóság 

A Hallo Anna 3D-s applikáció a Hallo Anna tankönyvcsalád készült alkalmazás, mellyel a gyermekek virtuálisan életre kelthetik Annát és Bennót, a tankönyv főszereplőit.

 

A vidám rajzfigurák segítenek gyermekének a németórán elhangzó utasítások gyakorlásában.

 


Hallo Anna tankönyvcsalád

  annaline

A Hallo Anna tankönyvcsalád Klett Kiadó olyan kisiskolás gyermekek számára készült kiadványa, akik már az első tanévtől kezdve tanulják a német nyelvet. Célja, hogy a későbbi, a tantervi követelményeknek megfelelő nyelvtanulást előkészítse, ahhoz egy jó alapot adjon.


 

Az applikáció

  • A “Hallo Anna- Augmented reality” alkalmazás keretprogramja ingyenes 
  • Ahhoz, hogy használható legyen tableten vagy mobiltelefonon; az alkalmazást telepíteni kell a készülékre.
  • A különböző operációs rendszerekhez különböző alkalmazások állnak rendelkezésre.
  • Egyszerűen ki kell választani az operációs rendszernek megfelelő alkalmazást, majd le kell tölteni az eszközre ingyenesen:

 

Az alábbi linkek közül a megfelelőre kattintva kell kiválasztani és letölteni

az eszköznek és operációs rendszernek megfelelő alkalmazást!

 

mobile_logos                           mobile_logos másolata

 

A bejelentkezéshez és letöltéshez WiFi kapcsolat vagy más internetelérés is használható!


  tabletmobile

Hogyan használja?

– Első lépések –

A Hallo Anna 3D alkalmazás segítségével virtuálisan életre kelthető a tankönyv főszereplői,

Anna és Bennó. Nyissa meg a letöltött applikációt, majd:

 

Irányítsa az eszköz kameráját a tankönyv borítójára!

 Az alkalmazás érzékeli ezt és megjeleníti Anna vagy Benno háromdimenziós képét a tankönyvön. Az eszköz, illetve a tankönyv mozgatásával, forgatásával ők is mozognak, forognak. Fontos, hogy a kamera érzékelje a borítót.

keszulekkk


– A szereplők kiválasztása –

Válassza ki, hogy melyik szereplő hajtsa végre az utasítást! Ha meg szeretné változtatni a figurát, kattintson a jobb felső sarokban lévő Menü ikonra és menjen a Szereplőválasztás ponthoz!

 

kivalasztas

– A szereplők mozgatása –

A képernyő bal oldalán megjelenő gombokkal utasítások adhatóak a két szereplőnek, Annának vagy Bennónak.


– Képkészítés és megosztás –

szerks2

A képernyő bal alsó sarkában lévő fényképezőgép ikonra kattintva képeket készíthetünk Annáról és Bennóról, és rögtön meg is oszthatjuk barátainkkal a közösségi médiában.

 

FACEBOOK


– Virtuális valóság –

Ebben az üzemmódban a főszereplők a tankönyv borítójának beolvasása nélkül is megjeleníthetőek, és virtuálisan életre kelthetőek.

 

– Utasítások- 

Állj fel!

Ülj le!

Nyisd ki a könyvet!

Csukd be a könyvet!

 

Nézze meg videónkat!


Németül…,  Annával és Benóval,… 3D-ben is!