gerMÁNIA – Aktualitások a német nyelvoktatásban – SZEPTEMBER

 

Segítsen diákjainak tanulni!

Tanulásmódszertan, tanulás tanulása, tanulás tanítása – különböző elnevezések, de mind ugyanazt szolgálják: megtanítani a diákokat tanulni. Ebben a tananyagban ahhoz kap konkrét segítséget, hogyan segíthet diákjainak hatékonyabbá tenni a tanulást, azaz elérni azt, hogy akár kevesebb energiával, jobb eredményeket érhessenek el, és ezáltal nagyobb önbizalomra, tudásvágyra tegyenek szert.

Tovább >>

 

GLOBUS Vállalati Nyelvoktatás-konferencia Tanévkezdő módszertani napok

A GLOBUS Nyelviskola 2019. szeptember 14-én rendezi meg ezúttal már ötödik alkalommal nagysikerű vállalati konferenciáját a Jarl Konfereciaközpontban.

Tovább >>

 

Netzwerk neu A1.2 – Kurs- und Übungsbuch mit Audios und Videos

Folyamatosan megújul a nagysikerű tankönyvcsalád. Legújabb kötetével teljessé vált az A1-es szint. A Netzwerk neu kezdő tankönyvcsalád fiatal felnőttek számára készült, A1-es szinttől B1-es szintig juttat el.

Tovább >>

 

Aspekte junior C1. Mittelstufe Deutsch. Lehrerhandbuch

A kötet teljes útmutatást ad ahhoz, hogyan érdemes a tananyagból tanítani, a koncepcióval dolgozni: javaslatokat kaphatunk a tanórai anyag kibővítéséhez és variációihoz, továbbá tippeket a csoporton belüli differenciáláshoz is!

Tovább >>

 

Külföldi nyelvtanulási program

2020-tól a gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók a 9. és 11. évfolyamot követő nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban, Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

Tovább >>

 

Konfliktuskezelés, pszichés problémák, játékos nyelvtanulás – képzésajánló általános iskolai pedagógusok részére

A Raabe Akadémia minden évben remek képzéseket szervez óvodapedagógusok, pedagógusok részére, most az általános iskolákban hasznosítható akkreditált pedagógus-továbbképzéseket futjuk át.

Tovább >>

 

KLangenscheidt Großwörterbuch Deutsch als Fremdsprache. Aktualizált szótár a német nyelvtanuláshoz. Német kifejezések és szavak német magyarázattal – a mélyebb és összetettebb memorizálásért

A Langenscheidt Kiadó kiadványai a Klett csoporthoz kerültek, így a jövőben kiadónknál érhető el a méltán népszerű klasszikus szótár is!

Tovább >>