gerMÁNIA – Aktualitások a német nyelvoktatásban – DECEMBER

 

Online szeminárium Prof. Dr. Reinke-vel

A tanórán frappánsan elhelyezve és módszertanilag átgondolva a helyes kiejtést támogató feladatok nem csak a kiejtést, hanem a szókincs- és nyelvtantudást is csiszolják, hozzájárulnak a folyamatos kommunikációhoz és ezáltal az interaktivitáshoz is. Az online-képzés a kiejtést támogató gyakorlatok egységes tanulási potenciálját járja körbe, továbbá konkrét példákkal megvilágítja, miként kerül a kiejtés többek között tankönyvlistás tananyagunk, a DaF leicht tankönyvcsalád középpontjába. 2019.12.17-én  derdiedaf.com weboldalon bárki ingyenesen csatlakozhat a Aussprache Üben: eine Chance für ganzheitliches Lernen című szemináriumhoz a linkre kattintva:

Tovább >>

 

A HÖOK üdvözli a kormány döntését a kötelező nyelvvizsga-követelmény eltörléséről

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a kormány döntését a kötelező nyelvvizsga-követelmény eltörléséről, a hallgatói szervezet egyúttal a nyelvtanulás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Tovább >>

 

Jövőre az EU több mint 3 milliárd eurót fordít az Erasmus+ programra

Jövőre az Európai Unió több mint 3 milliárd eurót fektet be az Erasmus+ programba – jelentette be Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa Brüsszelben, miután Európai Bizottság kedden közzétette az Erasmus+ programra vonatkozó 2020-as pályázati felhívását.

 

Tovább >>

 

 

Netzwerk neu A1 – Lehrerhandbuch mit 4 Audio-CDs und Video-DVD

Tanári kézikönyvvel bővült a megújuló Netzwerk tankönyvcsalád A1-es szintje!

 

Tovább >>

 

Mit Erfolg zu telc Deutsch B2 Testbuch + CD + online

Célirányos felkészülés az aktualizált B2-es TELC német nyelvvizsgára – tanórán, vagy önállóan!

 

Tovább >>

 

 

Februártól lehet jelentkezni a külföldi nyelvi kurzusokra

Februártól jelentkezhetnek a 9. és 11. osztályos diákok a külföldi nyári nyelvi kurzusra – közölte Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos november 6-án Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Tovább >>

 

 

Adventskalender 2019

Minden napra egy kis ajándékot adunk, azaz változatos ötleteket a tanítás színesítésére: didaktizált olvasmányok, tananyagok próbaoldalai, receptek, játékötletek, valamint Ádvent és Karácsony témakörében készített fénymásolólapok között válogathat!

 

Tovább >>