gerMÁNIA – Aktualitások a német nyelvoktatásban – DECEMBER

 

 

Weihnachtskekse: a klasszikus német ünnepi sütemény receptje

Németországban sincs karácsony hangulatos és finom sütik sütése nélkül. Szeretnénk megosztani annak azt klasszikus német süteménynek a receptjét, amit az adventi és karácsonyi szezonban készítenek.
Karácsony előtt napokkal vagy hetekkel korábban már nagyobb mennyiségben megsüthető!

Tovább >>

 

Ismerje meg a Die Deutschprofis tankönyvcsaládot

Sajnos a 2021/2022-es tanévben a Das neue Deutschmobil tankönyvcsaládunk nem lesz elérhető a tankönyvlistán. Helyette a nagy sikerű, szerkezetében a Das neue Deutschmobil-t követő tananyagunkat, a Die Deutschprofis-t ajánljuk.

A tankönyvcsalád zökkenőmentes bevezetésében minden segítséget szeretnénk megadni! Első lépésként nagy szeretettel várjuk ingyenes tankönyvbemutató előadásunkra!

Tovább >>

 

 

Digitális oktatás a Google fordító korában

A derdiedaf.com online-szemináriumainak sorában új fórum indul, Reden wir über … Das Austauschforum DaF  -néven, amelynek keretében nemzetközi környezetben kerülhet sor szakmai tapasztalat- és ötletcserére.

 

Gyakorló pedagógusok dughatják össze a fejüket az online térben és kis csoportokban beszélhetnek át releváns témákat, ezúttal az írásbeli feladatok kihívásait. A résztvevők száma korlátozott, a közös gondolkodásért cserében ingyenes ötleteket és letölthető fénymásolólapokat kaphatunk ajándékba.

Tovább >>

 

Német nyelvű könnyített olvasmányok karácsonyra

Könnyített olvasmányaink mindegyike magas színvonalú irodalmi értéket hordoz, legyen szó klasszikus alapműről, adaptációról, rövidített vagy eredeti alkotásról.

 

A kiadványok szövegeit szerzői megjegyzések, elemzések stb. gazdagítják, amelyek bővítik az olvasó ismereteit, megkönnyítik a megértést, ezzel is mélyítve az olvasással támogatott nyelvtanulás élményét.

 

Tovább >>

 

 

🎄DAF advetni kalendárium 2020🎄

A derdieDaF portál minden évben az adventi és a karácsony előtti időszakban elkészíti adventi kalendáriumát. A naptár minden ajtaja mögött érdekes karácsonyi történetekre számíthat a világ minden tájáról, emelett órai ötleteket és sablonokat is megosztanak segítségül!

 

Tovább >>