gerMÁNIA – Aktualitások a német nyelvoktatásban – 2021 FEBRUÁR

 

 

Bemutatjuk legújabb tankönyvcsaládunkat!

A Klasse! tankönyvcsalád kezdő nyelvtanulók számára készült, A1-es nyelvi szinttől B1-es szintig juttat el. Középpontjában a kommunikáció, a kreativitás és a tanulói aktivitás áll, cselekvésorientált, kooperáción alapuló és élménytanulást garantáló feladatokra épít.

 

Tovább >>

 

 

A Klett Kiadó ingyenes szintfelmérői (B1-től C1-es szintig)

Jelentősen megkönnyíti a nyelvpedagógusi munkát, ha tudjuk, pontosan milyen nyelvi szinten áll tanulóink nyelvtudása. Jelenlegi hírlevelünkben a kezdő szintnek megfelelő anyagot osztunk meg.

 

Tovább >>

 

 

Legnépszerűbb német kiadványaink Új digitális kiadásban

A digitális tankönyvek segítségével egyszerűbb a felkészülés otthon, vagy akár az osztályban.  A platform számos praktikus kiegészítő funkciót tartalmaz, többek között pl. az összes médiafájl közvetlenül elérhető és azonnal lejátszható! 

 

Tovább >>

 

Nyitólépés – Egyensúlyban NYESZE nyelvtanári konferencia

A konferencia fő témái többek között, hogyan lehetséges helyreállítani a tanári jóllét állapotát, illetve többek között szó lesz a tanári öngondoskodás kérdéseiről is. Körbejárják, hogyan lehet hatékonyan, kreatívan alkalmazni az online és offline, a hagyományos és új technikai, módszertani eszközökhöz.

 

Tovább >>

 

Újdonságok

  

DLL 05: Lehr- und Lernmedien

Az átdolgozott kötet aktualizált, valamint új tartalmakat is tartalmaz, így pl. módszereket a kiegészítő anyagok készítéséről úgy a tanulói, mint a tanári felhasználásban, vagy  pl. a digitális elemek térhódításának ismérveit a nyelvoktatásban.

 

Új fejezet foglalkozik a digitális eszközökkel és mutatja be azokat az applikációkat, amelyek hatékonyan támogatják a mobilis, kooperatív és sokszínű tanulási folyamatot.z!

 

Tovább >>

 

  

44 Sprachrätsel-Spiele

A játékgyűjtemény 44 izgalmas, motiváló játékot tartalmaz a beszéd-, hallás- olvasási– és íráskészség változatos tanórai gyakorlásához. 

 

rejtvények átfogó eszköztárával, mint például hiányzó információkra építő feladatok, logikai, vagy puzzle-feladványok a nyelvtanulók hatékonyan és örömmel tanulhatnak.

 

Tovább >>

 

  

Motivationsaufkleber für den Unterricht

Azokat a diákokat, akik keményen dolgoznak és folyamatosan fejlődnek, fontos megjutalmazni valamivel. A pozitív visszajelzés segít nekik abban, hogy továbbra is koncentráljanak a feladatokra és kihívásokra.

 

A matricás könyv 25 oldalon 1200 színes, kedves matricával segít a gyerekek motiválásában és jutalmazásában, hogy a dicséret kézzel foghatóvá váljon és így a tanulók önbizalma erősödhessen!

 

Tovább >>