Előadóink véleménye a DaF leicht tankönyvcsaládról 1. rész – Dr. Kóczián Nóra

noraA legjobban az tetszik a DaF leicht-ban, hogy beváltja, amit a címe ígér: a tanár könnyen tudja kezelni. A honlapunkról letölthető tanmenet alapján gyorsan lehet az órákat megtervezni, a legfontosabb óravezetési utalások pedig ott vannak a tanár számára a könyvben, apró piros betűkkel szedve. Ez igencsak egyszerűvé teszi a felkészülést. És a tanulónak is a lehető legkönnyebb vele a tanulás: az AR-app segítségével bárhol, bármikor hozzáférhet minden tartalomhoz, hanganyaghoz, videóhoz, online-teszthez.

 

 

Amiről a bemutatókon viszonylag kevés szó esett, pedig érdemes forgatni, az az ingyenesen letölthető tanári kézikönyv. A DaF leicht tanári kézikönyve a tankönyvhöz és munkafüzethez hasonlóan nagyon modern és felhasználó-barát: olyan, akár egy receptkönyv, tele van praktikus tippekkel és ötletekkel. Az oldal közepén mindig ott van kicsiben az aktuális tankönyvoldal és körülötte jól áttekinthetően találhatóak a vonatkozó utalások, magyarázatok, javaslatok, háttérinformációk. Csak rápillant az ember és ott talál egyben minden információt, ami egy jó tanórához csak kell. Ezen kívül van még benne minden leckéhez négy különböző fénymásolható feladatlap és több feladat-javaslat a nyelvtani klippekhez. A végén pedig van tíz teszt, leckénként egy, amit fel lehet használni a számonkéréshez.

 

 

Ami szerintem még nagyon vonzóvá teszi a DaF leicht-ot, az a rengeteg multimédiás anyag. Ezek egy része a tanórán is használható, a hanganyagok például és az országismereti filmek vagy a nyelvtani klippek, az online-tesztek pedig nagyon jók az önálló, otthoni tanulásra, gyakorlásra.

 

 

A DaF leicht modern, lendületes, fiatalos, az élő, valódi nyelvet közvetíti, már az egészen kezdők is átélhetik vele a mindennapi kommunikáció élményét.

 

 

Kattintson ide és ismerje meg a DaF leicht tankönyvsorozatot,

töltse le ingyenes segédanyagainkat, kiegészítőinket!

daf

 

Ingyenes mintapéldány!

Válaszoljon néhány kérdésünkre, és töltse ki a DaF leicht ingyenes mintapéldány igényléséhez szükséges adatokat!

A kérdőív kitöltését követően, a DaF leicht 1. kötetének ingyenes mintapéldányát postai úton, 2017. február közepén juttatjuk el Önnek és legkorábban 2017. szeptemberétől tudja bevezetni osztályában.

 A kérdőív kitöltéséhez, és ingyenes mintapéldányának igényléséhez kattintson ide!