ELI Readers: könnyített olvasmányok angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven

Az ELI Readers könyvek mindegyike magas színvonalú irodalmi értéket hordoz, legyen szó klasszikus alapműről, adaptációról, rövidített vagy eredeti alkotásról.

 

A kiadványok szövegei különböző, hozzáadott információkkal vannak ellátva (szerzői megjegyzések, elemzések, stb.), melyek gazdagítják az olvasó ismereteit, könnyítik a megértést, ezzel is fokozva az olvasáson keresztüli nyelvtanulás élményét.

 

Az ELI Readers könnyített olvasmányokat 3 kategóriába sorolhatjuk:

 

Young ELI Readers (gyermekeknek),
Teen ELI Readers (tizenéveseknek),
Young Adult ELI Readers (fiatal felnőtteknek).

 

Az ELI Readers kiadványok mind összhangban vannak a Közös Európai Keretrendszer által meghatározott nyelvi szintekkel is, illetve az angol és német nyelvek mellett franciául, olaszul és spanyolul is elérhetőek.

 Young ELI Readers

 

 

A kötetek az általános iskolai korosztálynak szólnak, vannak köztük eredeti szövegek, illetve gyerekeknek szóló klasszikusok.

 

Ebben a csoportban négy szinten található az A1-es szinttől az A2-es szintig. Minden könyv színesen illusztrált mind a szövegrészben, mind pedig a feladatoknál. Minden szinten öt oldalnyi gyakorló feladat van a könyvek végén.

 

A nyelvet játékokon keresztül gyakoroltatja, az új szókincs rögzítését pedig színes képes szótár segíti a borító belső felén, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükség van rá. A teljes szöveg CD-n is meghallgatható. A könyveket vicces, kivágható könyvjelzővel lehet személyessé tenni.

 

1. szint100 szóA1 szint alatt
2. szint200 szóA1
3. szint300 szóA1.1
4. szint400 szóA2

 

A Young ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!

 Teen ELI Readers

 

 

Ahogy az elnevezése is sugallja, a kiadványok a tizenéveseknek szólnak. Köztük is megtalálhatóak eredeti szövegek és klasszikus művek A1-es szinttől a B1-es szintig.

 

Minden fejezethez tartozik szójegyzék és egy kétoldalas Before you Read (Az olvasás előtt) rész, mely ’pre-reading’ (olvasás előtti) feladatokat tartalmaz. A fejezetek után 4 oldalon After Reading (Az olvasás után) feladatok találhatóak, melyek megkönnyítik a memorizálást és a szövegértést, valamint kiegészítik a következő Pre-reading részt, így előre megtanítják a következő fejezet szavait és szerkezeteit.

 

A feladatok mind a négy nyelvi készséget fejlesztik, valamint gyakoroltatják a nyelvtant és a szókincset. A könyvek végén a szerzőről és koráról lehet érdekességeket olvasni.

 

1. szint600 szóA1
2. szint800 szóA2
3. szint1000 szóB1

 

A Teen ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!

 

 

 Young Adult ELI Readers

 

 

A kiadványok fiatal felnőtteknek szólnak. A klasszikus művek egyszerűsített változatban vagy teljes, eredeti formában, nyelvi szinttől függően, A1-es szinttől C2-es szintig szerepelnek.

 

Minden fejezethez tartozik egy kétoldalas Before you Read (Az olvasás előtt) rész, mely ’pre-reading’ (olvasás előtti) feladatokat tartalmaz. A fejezetek után 4 oldalon After Reading (Az olvasás után) feladatok találhatóak. A feladatok mind a négy nyelvi készséget fejlesztik, valamint gyakoroltatják a nyelvtant és a szókincset. A könyvek végén a szerzőről és koráról lehet érdekességeket olvasni.

 

A Test Yourself (Teszteld magad) rész feladatai a teljes történetet feldolgozzák.

 

1. szint600 szóA1
2. szint800 szóA2
3. szint1000 szóB1
4. szint1800 szóB2
5. szint2500 szóC1
6. szintTeljes, eredeti szövegC2

 

A Young Adult ELI Readers olvasmányokért kattintson ide!