Egy nehéz nap margójára

Januári hírlevelünkben az érdeklődők megismerkedhettek egy főként nyelvtani szerkezetek megismerését és gyakorlását támogató társasjátékot. A társasjátékokat továbbra is a kompaktságuk mellett a diverzitás jellemzi, hiszen amellett, hogy a játék összes eleme elfér egy kis dobozban, a képes bingo játéktól, az országismereten át, a bonyolult nyelvtani szerkezetek elsajátítása is élvezetessé válhat, ha játékos módon közelítjük meg.

 

Sorozatunk aktuális részében a The Busy Day Dominoes című társasjátékot mutatjuk be. Segítségével a szókincsbővítés mellett gyakorolhatók a mindennapos tevékenységekhez köthető nyelvtani szerkezetek. Az igék különböző idejű használatával átismételhető a jelen, múlt és jövő idejű nyelvtani szerkezetek és igeidők. Minden egyes dominó egy képes és egy szöveges részből áll, a klasszikus dominó játék szabályait követve a játékosok összeillesztik a megfelelő egységeket. A tanár döntésén múlik, hogy melyik igeidőt gyakorolják a diákok, így változtatható a játék nehézsége is.

 

Fotó: Jakkel Róbert

 

NYELVI SZINTEK

A The Busy Day Dominoes tökéletes játék azon diákok számára, akik A2-B1 nyelvi szinteken tanulják az angol nyelvet és ismerik a mindennapos cselekvésekhez köthető igéket és nyelvtani egységeket. Átfogóan gyakorolhatók a jelen, múlt és jövő idejű igeidők.

 

CÉLOK

  • Bővíti az általános és a hétköznapi cselekvésekhez köthető szókincset
  • Támogatja a különböző igeidők megismerését és helyes használatát (jelen, múlt és jövő)

 

KOMPONENSEK

  • 48 illusztrált, szöveges dominó elem
  • Tanári kézikönyv (leírással, játékszabályokkal és további játékötletekkel)

 

 Fotók: Jakkel Róbert

 

A The Busy Day Dominoes számos játékvariánst tartalmaz: a Can you remember who?-tól a Copycats játékmódon keresztül egészen a Charades variánsig, hogy minden alkalommal új élményekkel tölti meg a tanórákat. És most dúdoljuk együtt: It’s been a Hard Day’s Night…

 

Kérdéseit felteheti közvetlenül a Klett Kiadó ELT referensének:

 

Jakkel Róbert (ELT kiadói referens)
Tel.: +36 30 216 28 61
E-mail: jakkel.robert@raabeklett.hu

 

A cikkben szereplő kiadvány megtekinthető és megvásárolható a klett.hu-n vagy személyesen a Klett Kiadó bemutatótermében is.

 

Jakkel Róbert

ELT kiadói referens

Klett Kiadó