Borongós és esős idő a szünidő alatt? Ön mit tesz ilyenkor?

Bízunk benne, hogy napfényes nyarunk lesz, de a biztonság kedvéért érdemes beszerezni néhány füzetet és gyakorlókönyvet a gyerekeknek rossz idő esetére, amik lekötik a figyelmüket és szórakoztatják is őket, ráadásul év végi jutalomkönyvnek is remek ötlet, pláne kedvezményesen*.

 

 

A könnyen beszerezhető foglalkoztatók segítségével a gyerekek finommotorikája és koncentrációkészsége is javul. A kifestők megdolgoztatják a képzeletet és a kis kezeknek is munkát adnak. Az alkotás öröme pedig mindenképp jó hatással van a hangulatra és a kicsik önbecsülésére is. A játékos készségfejlesztő feladatok óvodásoknak – például az egyforma rajzok, vagy rejtett tárgyak keresése a nagyobb képeken szintén nagy figyelmet igényelnek a gyerkőcök részéről, a labirintusos feladványok pedig a tájékozódás képességét fejlesztik. Mind-mind olyan hasznos készségek, aminek később nagy hasznát veszik majd a gyerekek. A nagyobbak már egyedül is le tudják foglalni magukat ezekkel a füzetekkel, de a kicsiknek mi is segíthetünk. Csak nehogy minden feladatot megoldjunk a gyerekek elől!

 

Card image created by Freepik

 

Az iskolai előkészítőkkel való ismerkedést érdemes középső, vagy nagy csoportban elkezdeni. Itt a kedves szereplők a számok és betűk világába is elrepítik a gyerekeket. A lebilincselő és érdekes feladatok pedig kiváló apropót biztosítanak egy kis beszélgetésre a mindennapi feladatokkal kapcsolatban is. Mi történik például a boltban? Mire való a pénz és honnan jön? Mit csinál anyu és apu a munkahelyén? A kérdések száma végtelen, a gyerekekkel folytatott beszélgetés pedig mindig kifizetődik.

 

És ne feledkezzünk meg az iskolás gyermekekről sem!

 

Az alsó tagozatosok számára mindenképpen hasznos és szórakoztató időtöltés, ha a hosszú nyári szünet alatt játékosan gyakorolják az írást és számolást, így gyorsan megy az idő és észre sem veszik, de szeptemberben felkészültebben kezdik a következő tanévet és nem olyan nehéz visszarázódniuk az iskolapadba. Továbbá, ha még angolul is szeretnének tanulni a nyáron, támogassuk őket motivációjukban!

 

A felső tagozatos diákok pedig kihasználhatják az időt tudásuk próbára tételére és csiszolására, így a következő tanévben jobb jegyeket érhetnek el és és jobban szerepelhetnek a kompetenciamérésen.

 

*A cikkben szereplő kiadványok most EXTRA 30% kedvezménnyel** rendelhetők közvetlenül a kiadótól!

 

**A 30%-os kedvezmény a klett.hu honlapon érvényes 15% netes és 15% plusz kedvezményből tevődik össze.

 

A kedvezmény érvényesítéséhez a rendelésnél lévő kuponkód mezőben adja meg a klett1805vakacio kódot és a rendszer automatikusan levonja a plusz kedvezményt.

 

Az akció május 10-től június 10-ig tart.

 

Klett Kiadó