Pedagógiai tervezés az óvodában

6.300 Ft

A gyakornoki időszak óriási jelentőségű a fiatal pályakezdő szakmai képességeinek kibontakoztatásában. A mentornak meghatározó szerepe van abban, hogy valóban a gyakornokok hivatásává válik az óvodapedagógusi munka. Az óvodavezetők és a mentorpedagógus kihívásokkal teli feladatához nyújt – a napi gyakorlatot is figyelembe vevő – kiadványunk hatékony segítséget minden érintett számára.

Termékleírás

Foglalkozástervezés lépésről lépésre

 

 

A tevékenységek tervezés az egyik legfontosabb eleme mindennapi munkánknak. Tervszerűség nélkül aligha beszélhetnénk tudatos pedagógiai munkáról. Meg kell határoznunk a célokat, feladatokat, módszereket, munkaformákat és eszközöket.

 

De hogyan tegyük mindezt professzionálisan? Melyek a jó tevékenységtervezet jellemzői? Milyen szinteken, mit és hogyan tervezzünk?

 

Ebben lesz segítségére új könyvünk!

 


„Jó szívvel ajánlom ezt a kötetet mindazoknak, akik az óvodapedagógus pályán járnak. Legyenek akár kezdők, egyetemi hallgatók, illetve pályakezdő gyakornokok, vagy sok éves tapasztalattal rendelkező mesterpedagógusok. Mindenki számára tud újat, hasznosat mondani ez az elemző-rendszerező mű a napjainkban jellemző »kuszaságban« a nevelőmunka tervezésről, és azon belül is kiemelten az óvodai tevékenységrendszer hatékony működését megalapozó pedagógiai tervezés jelentőségéről, formai és tartalmi elemeiről, módszertani lehetőségeiről. Mindezt gyakorlati példák segítségével. (Nevigyánszky Éva, Brunszvik Teréz-díjas óvodapedagógus, óvodavezető, ELTE Gyakorló Óvoda)

 

dr. Golyán Szilvia adjunktus az ELTE TÓK Neveléstudományi tanszékén


Mentőöv az óvodai tervezéshez!

  • játék és tanulás kapcsolatának értelmezése
  • tervszerűség és tervezhetőség a nevelőmunkában
  • a pedagógiai tervezés szintjei és formái
  • a hatékony foglalkozástervezet elemei
  • részletes foglalkozástervezet-minták

 

További információk

Súly250 g
Méretek14.8 x 21 cm
Nyelv

Óvodai foglalkozás

Termékcsoport

Módszertan

Szerző

Golyán Szilvia

Kiadás éve

2018

Terjedelem

96 oldal

Tartalomjegyzék

A tartalomjegyzék letöltéséhez kattintson az alábbi mezőre!

Pedagógiai tervezés az óvodában – Tartalomjegyzék
Pedagógiai tervezés az óvodában – Tartalomjegyzék
pedagogiai-tervezes-az-ovodaban-tartalomjegyzek.pdf
346.4 KiB
33 Downloads
Details

Mintaoldalak