The Company Words Keep

9.280 Ft 8.352 Ft

Nyelvi szófordulatok a nyelvtanításban

A Delta Publishing Kiadótól

Termékleírás

A Company Words Keep egy gyakorlati és gondolatébresztő útmutató nyelvtanárok számára, amely bemutatja, hogy a legújabb „nyelvi szófordulatok” hogyan segíthetnek a tanulóknak abban, hogy az angol nyelv természetes és folyékony használatának elsajátítása gördülékeny legyen.

 

Ez egy újszerű módszertan, amely lexikális megközelítésen alapul tekintve a nyelvtanulás és tanítás gyakorlatát és elméletét.

 

A szerzők széleskörű tapasztalatuk felhasználásával próbálnak minden olyan nem anyanyelvi nyelvtanárnak segíteni, akiben felmerül a kétely egy adott kifejezés megfelelő használatával kapcsolatban, illetve támogatni azokat anyanyelvi nyelvtanárokat, akik szeretnének magabiztosak lenni tanórai környezetben a különböző nyelvi szófordulatok átadásakor.

 

A könyv a következőket tartalmazza:

  • szófordulatok tanítása különböző megközelítésben, kezdőtől a haladó nyelvi szintig, ESP és vizsgafelkészítés keretein belül
  • alapvető kifejezések szószedete: mozaikszavak, webes kifejezések, deiktikai utalások, felkészítés és pragmatika
  • új módszertan: a nyelvtanítás és tanulás gyakorlati elmélete

 

A Company Words Keep három elkülönülő részből áll, amelyek az elméletre, a gyakorlatra és a fejlesztésre koncentrálnak:

 

A. rész:

három fő kérdést válaszol meg: Mi az a szófordulat? Mennyire kötött egy szófordulat? Milyen hosszú egy szófordulat? A szerzők három tényezőt vizsgálnak meg: corpus adatok felhasználása; a nyelvészek megnövekedett érdeklődése a szókapcsolatok tekintetében; olyan számítási eszközök, amelyek rendezhetik az adatokat

 

B. rész:

több száz feladatot tartalmaz, amelyek a szófordulatok használatára ösztönzi a diákokat. Bevezetik és gyakoroltatják a szófordulatokat a tankönyv és autentikus szövegek segítségével, illetve kihasználják az adatfeldolgozásban rejlő hatalmas lehetőségeket.

 

C. rész:

további betekintést nyújt, segít az elsajátított tudás átismétlésében, reflektál a nyelvi szófordulatok valószerűségére és további felfedezésre invitál tekintettel a személyes és a szakmai életre.

További információk

Súly246 g
Méretek18.9 x 24.6 x 2 cm
Nyelv

Angol

Termékcsoport

Készségfejlesztő, Módszertan

Szerző

Paul Davies, Hania Kryszewska

Terjedelem

250 oldal

Kiadás éve

2012

Sorozat

Delta Teacher Development Series

Brand

Delta Publishing

A tartalomjegyzék letöltéséhez kattintson az alábbi mezőre!

The Company Words Keep - Tartalomjegyzék
The Company Words Keep - Tartalomjegyzék
TCWK_Authors_Contents (1).pdf
28.1 KiB
143 Downloads
Details

Mintaoldalak