The Autonomy Approach

9.280 Ft 8.352 Ft

Nyelvtanulás az osztályteremben és azon túl

A Delta Publishing Kiadótól

Termékleírás

A The Autonomy Approach egy olyan elméleti tételt mutat be, amely a tanulók autonómiáját támasztja alá az angoltanulásban. Egy olyan gyakorlatias nézőpontba ad betekintést, amely a nyelvtanulást önállóan irányított tevékenységként kezeli (tanítható-tanulható tevékenységek, amelyek a tanulás elveiben gyökereznek).

 

Az Autonomy Approach abból indul ki, hogy a hangsúly a tanulók önálló tevékenységén van, így a megszerzett ismeretek sokkal jobban hasznosíthatók az osztálytermen kívül is. A szerzők megvizsgálják és elmagyarázzák a metakognitív tudás és készségek mögött álló elméletet (a sikeres tanuláshoz kapcsolódó törekvések gyökerei), mindezt alátámasztják számos erre vonatkozó tevékenységgel, amely segítheti a tanulót és a tanárt, hogy saját kezükbe vegyék a fejlődésüket. A könyvben szereplő tevékenységek elsősorban nem a nyelvtanítást célozzák meg, hanem inkább arra irányulnak, hogy a tanulók önállóan mélyítsék el a további idegennyelveket. Így a tanulók és a tanárok is ösztönözhetők a tanulás új módszereinek megosztására, kipróbálására, kiválasztására és mindezek tesztelésére. Összegezve tehát, ezek a tevékenységek alkalmasak egy átfogó, önálló nyelvtanulási program kidolgozására vagy egy meglévő tanfolyam kiegészítésére.

 

Ez a könyv a következő célcsoportnak szól:

  • nyelvtanárok és oktatási tanácsadók
  • Szakmai fejlesztésben részt vevő oktatók
  • Tananyagfejlesztők
  • Nyelvi tantervek tervezői

 

Az Autonomy Approach három részből épül fel, amelynek középpontjában az elmélet, a gyakorlat és a fejlesztés áll:

 

Az A rész részletesen leírja az a megközelítés filozófiai hátterét. Az önirányított nyelvtanulás népszerűsítése érdekében több olyan kezdeményezés és tanári felkérés indult, amely arra ösztönzi a nyelvtanulókat, hogy nagyobb tudatossággal és felelősségvállalással vágjanak bele a tanulásba.

 

A B rész lépésről-lépésre segíti a tanulókat a fejlődésben, támogatja őket az egyéni tanulási terv kidolgozásában, végrehajtásában és módosításában.

 

A C rész kiegészíti a tudást stratégiákkal és további fejlődési forrásokkal az előrehaladás érdekében, támogatva az elképzelést, miszerint arra kell törekednünk, hogy tanuljunk a saját tapasztalatainkból.

További információk

Súly326 g
Méretek19 x 24.6 x 0.8 cm
Nyelv

Angol

Termékcsoport

Készségfejlesztő, Módszertan

Szerző

Brian Morrison, Diego Navarro

Terjedelem

160 oldal

Kiadás éve

2014

Sorozat

Delta Teacher Development Series

Brand

Delta Publishing