Érettségi Angol – Tematikus feladatgyűjtemény a emeltszintű érettségihez

3.990 Ft 3.591 Ft

Előrendelhető! Megjelenés november végén!

 

A feladatgyűjtemény az emelt szintű angol érettségire készülő diákoknak nyújt hatékony segítséget a felkészülésben. Használható önálló tanuláshoz vagy az iskolai nyelvoktatásban rendszerezéshez, ismétléshez.

 

Termékleírás

 

Az emelt szintű angol nyelvi érettségi vizsga az Európa Tanács B2-es szintjének felel meg. Célja a kommunikatív nyelvtudás mérése, azaz annak megállapítása, hogy a vizsgázó képes-e kommunikációs céljait megvalósítani. Képesnek kell lennie többek között külföldiekkel kommunikálni mindennapi helyzetekben, összefüggő szöveget alkotni számára ismerős témákban,  beszámolni a vele történt eseményekről, élményeiről, érzelmeiről és törekvéseiről. Meg kell tudnia indokolni terveit és elmagyarázni ismert eseményeket, jelenségeket.

 

A sikeres érettségihez a vizsgázónak meg kell értenie a fontosabb információkat a saját életéhez kapcsolódó hétköznapi szövegekben (például: iskola, szabadidő, munka). Ebben nyújt segítséget tematikus feladatgyűjteményünk.

 

A kiadvány felépítése: 

 

  • A Tematikus feladatgyűjtemény kifejezetten az emelt szintű érettségin elvárt készségek begyakorlására készült.

 

  • A leckék felépítése megfelel az érettségi vizsga felépítésének: tizennégy tematikus leckéből áll, amelyek teljesen lefedik a vizsgakövetelményekben előírt témaköröket. A leckék bevezető oldalán összegyűjtött kérdések útmutatást adnak arról, hogy milyen kisebb témakörökre lehet számítani az adott témával kapcsolatosan.

 

  • Komplex készségfejlesztés: A leckék elején található szókincsfejlesztő feladatsor segítségével begyakorolható a témához szükséges alapszókincs.  A szókincsfeladatok után következnek a hallott-, majd  az olvasott szöveg értését, a beszédkészséget, az íráskészséget és a nyelvhelyességet mérő vizsgarészre felkészítő feladatsorok. Ezen feladatok részben a begyakorlást, a típusfeladatok pedig a vizsgarutin megszerzését támogatják.

 

  • Lexikai és nyelvtani tudást mérő teszt az adott téma kapcsán.

 

  • Kétoldalas szójegyzék a leckék végén.

 

  • A tematikus feladatgyűjtemény kiválóan használható a nyelvtanulási folyamat során a tankönyvvel párhuzamosan kiegészítő anyagként vagy a nyelvtanulási folyamat végén ismétlésre, összefoglalásra. A könyv végén található megoldókulcs segítségével önálló tanuláshoz is alkalmas.

 

 

További információk

Súly512 g
Méretek20 x 26.5 cm
Nyelv

Angol

Termékcsoport

Vizsgafelkészítő

Termékjelleg

Érettségi

Terméktípus

Feladatgyûjtemény

Szerző

Pojják Klára

Terjedelem

236 oldal

A tartalomjegyzék letöltéséhez kattintson az alábbi mezőre!

Tematikus Erettsegi Angol Tartalom
Tematikus Erettsegi Angol Tartalom
tematikus_erettsegi_angol_tartalom.pdf
1.2 MiB
7 Downloads
Details

Mintaoldalak