Direkt Neu

A1, A2, B1, B2

Együtt az érettségiig vezető úton

Termékleírás

Megújult a Direkt tankönyvcsalád: megbízható társ az érettségiig vezető úton

A Direkt Neu tankönyveit a középiskolai tanulók számára készítettük, kezdőtől egészen B2 szintig juthatnak el a tanulók a kiadvány segítségével.

 • heti 2 nyelvóra üteméhez tervezték,
 • online elérhető és letölthető hanganyagok,
 • egy félév, egy tankönyv – integrált munkafüzettel

Magabiztosan a felvételire

A Direkt Neu megbízhatóan készíti fel a diákokat a felvételi vizsgára: az új vizsgakövetelményeknek megfelelő feladatokkal találkozhatnak már az első óráktól kezdve, amely támogatja az önálló felkészülést. Minden kötet végét vizsgafeladatsor zárja, amely segít a tanultak átismétlésében és az önértékelésben is.

 

A Direkt Neu az évek óta sikeres Direkt kezdő német tankönyvcsalád újradefiniálása. A megjelenésében is megújuló sorozat köteteiben a leckéket egynyelvűsítettük. Az összefoglaló fejezeteknél továbbra is meghagytuk a kétnyelvűséget a feladatok és nyelvtani struktúrák könnyebb érthetősége miatt.

A legnagyobb változás azonban az, hogy az eddigi három kötet B1-es szintig juttatta el a tanulókat, az új sorozat viszont már négykötetes, ezzel lehetővé téve a B2-es szint elérését. A diákok így középiskolai/gimnáziumi tanulmányaik végére könnyen elérik az érettségi szintet, de akár a B2-es nyelvi szintet is.

 

A tankönyvcsalád főbb jellemzői

A nagy sikerű sorozatban már az első kötettől jelöltük a jellemző érettségi írásbeli és szóbeli feladattípusokat. A tanulók folyamatosan követhetik és ellenőrizhetik a vizsgához szükséges nyelvi és kommunikatív kompetenciák elsajátításának aktuális szintjét. A Direkt Neu tankönyvcsalád kifejezetten a magyar középiskolás korosztály számára készült, akik a németet második idegen nyelvként tanulják. Ugyanakkor jellegénél fogva a németet első idegen nyelvként tanulók is jól hasznosíthatják.

 

A Direkt Neu anyagát a szerzők a német nyelvi érettségi vizsga (készségekre lebontott) követelményei alapján, a korosztály érdeklődését és tanulási szokásait figyelembe véve alakították ki.

 

Az ötödik és a tizedik lecke után a tanulók egy készségtréningen vesznek részt, ((ABI)Fertigkeitstraining), mely segít megállapítani, mennyire sikerült elérniük a leckék elején meghatározott tanulási célokat, és hol tartanak a készségek elsajátításában.

 

A tankönyvcsaládra jellemző, hogy a tanulót kezdettől fogva hozzászoktatja a tudatos munkához: a nyelvtanuló motivációját különböző eszközökkel, több szinten is fenntartja, és a nyelvtanulási folyamat sikerét a tanuló aktivitásától teszi függővé.

 

A készségfejlesztésen belül nagy hangsúlyt kap az értési stratégiák (pl. globális, szelektív, részletes szövegértés), illetve az írásos és szóbeli szövegalkotási stratégiák gyakorlása (pl. a koherencia, redundancia, stílusjegyek elemeinek alkalmazása).

 

Minden lecke záró eleme a Blitz-Grammatik. Az adott lecke nyelvtani kérdéseinek magyar nyelvű összefoglalása megkönnyíti a megértést, elősegíti az önálló tanulást és az új nyelvtani anyag saját munkatempóban történő elsajátítását.

 

A Direkt Neu készségfejlesztő feladatai többnyire interaktívak, a legtöbb feladatot pármunkában vagy kiscsoportban önállóan lehet, sőt kell elvégezni. A tankönyv feladatkínálata nagy és változatos. A feladatok és gyakorlatok a tanulók igényeinek megfelelően kombinálhatók, elhagyhatók, illetve kiegészíthetők. A Direkt Neu tankönyvcsalád úgy készült, hogy minden segítséget megadjon a differenciált tanításhoz.

 

Ismétléssel mélyíti el a tanultakat

Miért kiváló választás a Direkt Neu a középiskolás diákok számára?

 • heti 2 órához  igazított tartalomválasztás,
 • változatos feladatok,
 • nyelvtani szabályok ismétlése,
 • gyors nyelvtani áttekintők,
 • önértékelési feladatok,
 • a tankönyvhöz kapcsolódó feladatok a munkafüzetben.

 

 

 

 

További információk

Nyelv

Német

Termékcsoport

Tankönyvcsalád

Nyelvi Szint

A1, A2, B1, B2

Kiadás éve

2020

Mintaoldalak

Direkt Neu – Kursbuch 1 – Tartalomjegyzék
79.3 KiB
9 Downloads
Details

 

 

 

A hanganyagok eléréshez kattintson az alábbi hivatkozásra!

Direkt neu hanganyagok »

Applikáció

A Wir neu tankönyvcsaládhoz is elérhető a Raabe Klett alkalmazás, amely ingyenesen letölthető okostelefonra vagy táblagépre a Google Play vagy App Store áruházakból.

 

A Raabe Klett alkalmazás segítségével a könyvhöz tartozó összes segédanyag letölthető okostelefonra vagy tabletre.

 

 1. Töltse le az applikációt Android- vagy iOS-alapú készülékére!
 2. Az alkalmazás elindítása után válassza ki a használni kívánt kiadványt!
 3. A kiadvány megfelelő oldalszámát kiválasztva betöltődnek az oldalhoz tartozó segédanyagok.
 4. A segédanyagokat elmentheti későbbi használatra.

 

Töltse le Ön is az ingyenes applikációt okostelefonjára vagy táblagépére a Google Play vagy App Store áruházakból!

 

 

 

 

Termékek A1 A2 B1 B2 Kattintson az Önt érdeklő nyelvi szintre a további kiadványokhoz.

Új

Direkt Neu – Lehrwerk für Jugendliche Kursbuch 1 mit Audios online

A1

Direkt Neu német tankönyv kezdő, középiskolás diákok részére. A könyv és a munkafüzet együttesen biztosítja a hatékony nyelvtanulást.

1.875 Ft

Cikkszám: 9786155824333.
Új

Direkt Neu – Lehrwerk für Jugendliche Arbeitsbuch 1 mit Audios online

A1

Direkt Neu német tankönyv kezdő, középiskolás diákok részére. A könyv és a munkafüzet együttesen biztosítja a hatékony nyelvtanulást.

2.085 Ft

Cikkszám: 9786155328947.
Vissza a tetejére