Aspekte junior

B1, B2, C1

Modern, képeiben és szövegfajtáiban fiatalok számára fejlesztett innovatív, három kötetes tankönyvcsalád integrált nyelvvizsgafelkészítéssel B1+ -C1-es szintig. Középiskolások számára ideális.

Termékleírás

Aspekte junior B1+-C1: Új középfokú tanktankönyvcsalád fiatalok részére

Az Aspekte neu tankönycsalád koncepcióját követve az Aspekte junior tankönyvcsalád kifejezetten fiatalabb tanulók részére íródott: témáiban, képvilágában a kb. 14-20 éves korosztály igényeihez igazodik és három kötetében B1+-tól a B2-es szinten át C1-es nyelvi szintre juttat el.

 

 

A tananyag integrált nyelvvizsgafelkészítést tartalmaz: a Goethe-Intézet vizsgáira, valamint a DSD II egynyelvű nyelvvizsgára készít fel, de természetesen kiválóan támogatja a felkészülést egyéb nyelvvizsgarendszerekben is! A munkafüzetben minden fejezetben az adott szintnek megfelelő kiejtést támogató feladatok találhatóak.

 

 

Az Aspekte junior a Közös Európai Referenciakeret (KER) kritériumai alapján íródott, ennek megfelelően az első kötet (B1+) rögzíti és egyben elmélyíti a B1-es szintű nyelvi készségeket, továbbá a B2-es nyelvi szintre vezet át. A 2. és 3. kötetek a B2-es és C1-es nyelvi szintet fedik le.

 

 

A tananyag filozófiájának középpontjában az a célkitűzés áll, hogy a nyelvtanuló komfortosan érezze magát a könyv világában: az élet olyan szegmenseinek témáin át, olyan autentikus nyelvi helyzetekben tanulhasson németül, amellyel valóban találkozik, élményszerűen éli meg a hétköznapi cselekvéseikben. Ebből adódóan a könyv elkötelezetten törekszik az autonóm tanulás támogatására, továbbá a saját nyelvi haladás iránt érzett felelősségvállalás erősítésére is. Ez az alapelv formálja a feldolgozott témákat, az egyes nyelvi szinteknek megfelelő szövegfajtákat és a nyelvi szituációkat, valamint a belőlük levezetett nyelvtani magyarázatokat, nyelvi eszközöket, szókincset, továbbá a közvetített stratégiákat is.

 

 

Minden fejezet végén valós TV-csatornától megvásárolt országismereti kisfilm segítségével juthatnak a tanulók közelebb az adott ország kultúrájához, mint ahogyan a médiacsomag számos további autentikus filmje is motiváló erővel vázolja fel a német nyelvű országok változatos képét.

 

 

A tankönyv az egyes fejezetek témáit modulokra bontja, így több perspektívából mélyíti el a témakör egyes aspektusait. Ezáltal igazán változatosan és motiválóan alakítható a tanóra és fejleszthetőek egyúttal az egyes nyelvi készségek is.

 

 

Az egyes fejezetek elején felsorolt célok, az egyes modulokra utaló hivatkozások, továbbá a célzott fejlesztendő készségek felvázolása mind a tanóra tervezését támogatják. A tankönyv és a munkafüzet közötti navigáció egyértelmű és világosan érthető: a tankönyvre épülő, az ott bevezetett ismereteket elmélyítő munkafüzeti gyakorlatok jelölése egyértelműen visszautal az eredeti forráshelyre.

 

 

A tanári kézikönyv a tananyag módszertani ívét vázolja fel és komplett útmutatást ad a tananyag minden egyes komponensének tanórai alkalmazásához. A digitális verzió pedig modern módon egyszerűsíti le és biztosítja a zökkenőmentes oktatási folyamatot. A DVD-ROM magában foglalja a tankönyv és a munkafüzet anyagát.

 

 

A tankönyv felépítése

 

 

A tankönyv 10 leckéből áll, amelyek a következő részekből állnak:

 • Bevezető-duplaoldal inspiráló képpel és szöveggel, amelyek hatékonyan támogatják a téma kommunikatív felvezetését.
 • Minden egyes fejezet témája négy modulra épül, az egyes modulok a fő témához különböző aspektusokból közelítenek. Minden egyes modul részenként legalább két készséget fejleszt. Az 1-es és a 3-as modulok pedig érthetően-egyszerűen segítik a nyelvtan feldolgozását.
 • Valamely, országismereti szempontból érdekes, a németnyelvi térségből származó személy, intézmény, vagy üzleti ötlet bemutatása
 • A szisztematikus áttekintést segítő nyelvtani összefoglaló.
 • A fejezet témáját lezáró filmhez passzoló duplaoldal a csoport kommunikációs készségeinek támogatásához.

 

 

A tankönyv függelékében a tanulók munkáját a legfontosabb nyelvi kifejezések listája, valamint a szintnek megfelelő nyelvtani részek összefoglalója segíti.

 

 

További információk

Nyelv

Német

Termékcsoport

Tankönyvcsalád

Sorozat

Aspekte junior

Nyelvi Szint

B1, B2, C1

Koncepció

 Haladó tankönyvcsalád fiatalok számára

 • Az Aspekte neu tankönyvcsalád sikeres koncepcióját megtartva az Aspekte junior a 14 éves és annál idősebb nyelvtanulókat célozza meg és 3 kötetben a C1-es szintig juttatja el őket.
 • A témák és a szövegek a fiatalok világából merítenek és a fiatalokhoz szólnak.
 • A tankönyvcsalád felkészít az emelt szintű érettségire és az ismert nyelvvizsgákra.
Haladó tankönyvcsalád fiatalok számára

 • Az Aspekte neu tankönyvcsalád sikeres koncepcióját megtartva az Aspekte junior a 14 éves és annál idősebb nyelvtanulókat célozza meg és 3 kötetben a C1-es szintig juttatja el őket.
 • A témák és a szövegek a fiatalok világából merítenek és a fiatalokhoz szólnak.
 • A tankönyvcsalád felkészít az emelt szintű érettségire és az ismert nyelvvizsgákra.
 
 Motivált és változatosabb oktatás

Az Aspekte junior minden modulban a fejezet témájának új aspektusát dolgozza fel, és különböző hangsúllyal fókuszál egyes készségekre és kommunikációs szitációkra. Így az erősebben motivált és változatosabb oktatás minden esetben garantált.

Tanóratervezés könnyedén

A tanóra tervezését megkönnyíti a fejezet elején található tanulási célokat tartalmazó és összefoglaló táblázat, amelyben utalásokat találhatunk az egyes modulokra, továbbá a modulokban előforduló készségek megjelölésére. A tankönyv súlyozott feladatait a munkafüzet gyakorló feladatai elmélyítik, továbbvezetik.

 

 

 

Tartalom

Tartalomjegyzékek:

 

Aspekte junior B1 plus Kursbuch – Tartalomjegyzék

Aspekte junior B1 plus Übungsbuch – Tartalomjegyzék

Aspekte junior B2 – Kursbuch mit Audio-Dateien zum Download – Tartalomjegyzék

Aspekte junior B2 – Übungsbuch mit Audio-Dateien zum Download – Tartalomjegyzék

Aspekte junior C1 – Kursbuch mit Audios und Videos – Tartalomjegyzék

 

A kiadvány részei

 

Tankönyv hanganyaggal

 • 10 lecke (inspiráló témafelvetés színes képekkel, fejezeteként négy modul a fő téma kifejtésére, országismereti portré, nyelvtani áttekintés)
 • Autentikus videófilmek kommunikatív feladatokkal
 • Integrált vizsgafelkészítés (Goethe-Intézet vizsgáira, valamint a DSD II egynyelvű nyelvvizsgára)
 • Rögzíti és egyben elmélyíti a nyelvtani és lexikai struktúrákat
 • Hanganyagok MP3-formátumban

 

Munkafüzet

 • Intenzív nyelvtani és szókincs tréning
 • A tankönyv feladatainak elmélyítése
 • Feladatok az autonóm tanulás segítésére

 

Média-csomag

 • 3 CD a tankönyv és a munkafüzet hanganyagaival (rádiós felvételek, interjúk, hírek, utcai körkérdések stb.)
 • Video-DVD: autentikus filmek minden fejezethez

 

Tanári kézikönyv

 • Információk a tankönyv koncepciójáról
 • Számos kiegészítő tipp, oktatást segítő ötlet
 • Csoporton belüli differenciálási lehetőségek
 • Fénymásolási segédletek, a tankönyv és a munkafüzet feladatainak megoldásai

 

 

Klett Augmented applikáció

Nincs kéznél CD lejátszó vagy számítógép? Semmi gond!

aspekte_jr_ar

 

 

Az új videók bemutatják dióhéjban a Klett Augmented applikáció telepítését és összes funkcióját, valamint tanácsokat adunk a használathoz.

 

Tekintse meg bemutató filmjeinket!

 

A Klett Augmented alkalmazás segítségével Aspekte Junior tankönyvéből és munkafüzetéből közvetlenül elérheti és lejátszhatja a médiafájljait.

 

Tartsa az okostelefonját vagy tabletjét a könyv oldala fölé: az alkalmazás automatikusan felismeri az összes tárolt hanganyagot, klipet és videót, valamint hasznos linkeket, amiket közvetlenül le is játszhat készülékén. Az Aspekte neu összes médiatartalma így mindig rendelkezésünkre áll – gyorsan és ingyenesen.

 

Használja tanítás közben….

tanit

…otthoni felkészüléshez,

otthon

…vagy akár utazás közben.

utazas

 

 


A Klett Augmented applikáció használata – bemutató videók


 1. Az alkalmazás telepítése

Telepítse Android vagy Apple készülékére a Klett Augmented applikációt a készülékének megfelelő alkalmazás áruházból.

store1

play                                               appstore

 

 


 

 1. A Klett Augmented applikáció elindítása

 


 

 1. Az Aspekte Junior adott kötetének kikeresése, kedvencekhez adása

 


 

 1. Használat

Oldal beolvasása, hanganyag, videó betöltése majd elindítása, lejátszása.


 

 1. Média tartalom mentése offline használathoz

Mivel az alkalmazás használatához internet elérés szükséges, ami mobil-internet használatakor adatforgalmat generálhat, praktikus segítségként a médiafile-ok letölthetőek és tárolhatók is készülékén, így azokhoz bármikor, akár offline üzemmódban is hozzáférhet.

 


 

 1. Hibaelhárítás

Mivel az alkalmazás nagy méretű média fileokat kezel, továbbá szélessávú internet szükséges a gördülékeny használatához, előfordulhat régebbi típusú telefon használatakor, hogy az applikáció megakad, nem pontosan olvas be …stb. Ilyenkor a képernyő jobb alsó sarkában lévő ikonra kattintva ürítheti a telefonjára töltött tartalmakat, majd újbóli beolvasás után ismét használhatja.

 

 


 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  • Féhomályban is használható az applikáció?
   Az alkalmazás használatához jó fényviszonyok ideálisak, a fényerő csökkenésével az alkalmazás lassabban ismeri fel az oldalakat.
  • Hogyan kell beolvasni az oldalakat?
   A gyors beolvasáshoz a könyvet helyezze vízszintes felületre, és készülékét tartsa a könyv fölé 30-40 cm-el. A kamerának a teljes oldalt kell befognia.
  • Mobil-internettel is használható?
   Igen, azonban fontos tudni, hogy amennyiben eszközével nem wi-fi hálózatra csatlakozik, hanem mobil-internetet használ az alkalmazás adatforgalmat generál, mivel az applikáció a használat közben médiatartalmakat tölt le készülékére.
  • Offline is használható?
   A fentiek miatt praktikus wi-fi használat közben elmenteni eszközére a szükséges média tartalmakat, hogy offline módban is elérhesse őket. Tekintse meg a bemutató videók közül az ide vonatkozót. Például ha iskolájában nincs internet elérés már otthon felkészülhet óráira. A médiafile-ok helyet foglalnak el készüléke saját tárhelyén.
  • Miért indult lassabban a telepítés után?
   Az első bekapcsolás utáni aktiválódás eltarthat pár percig, mivel az alkalmazás ilyenkor először tölti be magába az adatokat, borítóképeket.
  • Nincs whiteboard a tanteremben. Tudom használni más módon az órán az alkalmazást?
   Ha tantermében nincs whiteboard (okostábla) akkor is használhatja az alkalmazást tanóráin amennyiben egyéb technikai feltételek adottak (projektor és átalakító kábel a telefon vagy tablet projektorhoz kapcsolásához). A fenti eszközök forrásigénye jóval alacsonyabb egy whiteboard tábla áránál.

kabel

 

Tekintse meg mintaoldalainkat:

 

Aspekte junior B1 plus Kursbuch – Mintaoldalak

 

 

Aspekte junior B1 plus Übungsbuch – Mintaoldalak

 

 

Aspekte junior B2 – Kursbuch mit Audio-Dateien zum Download – Mintaoldalak

 

 

Aspekte junior B2 – Übungsbuch mit Audio-Dateien zum Download – Mintaoldalak

 

 

Aspekte junior C1 – Kursbuch mit Audios und Videos – Mintaoldalak

 

 

Aspekte junior C1 – Übungsbuch mit Audios zum Download

 

 

Termékek B1 B2 C1 Kattintson az Önt érdeklő nyelvi szintre a további kiadványokhoz.

Aspekte junior B1 plus Kursbuch + Audio CD

B1

Tankönyv tizenéveseknek letölthető audio és video anyagokkal+Audio-CD vel

3.840 Ft 2.400 Ft

Cikkszám: 9786155328985.

Aspekte junior C1 – Kursbuch mit Audios und Videos

C1

Tankönyv letölthető hanganyagokkal és videókkal

7.230 Ft 6.507 Ft

Cikkszám: 9783126052580.

Aspekte junior B2 – Kursbuch mit Audio-Dateien zum Download

B2

Tankönyv letölthető hanganyagokkal

6.910 Ft 6.219 Ft

Cikkszám: 9783126052542.

Aspekte junior C1 – Übungsbuch mit Audios zum Download

C1

Munkafüzet letölthető hanganyagokkal

5.590 Ft 5.031 Ft

Cikkszám: 9783126052597.

Aspekte junior B2 – Übungsbuch mit Audio-Dateien zum Download

B2

Munkafüzet letölthető hanganyagokkal

5.590 Ft 5.031 Ft

Cikkszám: 9783126052559.

Aspekte junior B1 plus Übungsbuch + Audio CD

B1

Munkafüzet tizenéveseknek letölthető audio és video anyagokkal+Audio-CD-vel

3.840 Ft 2.400 Ft

Cikkszám: 9786155328992.

Aspekte junior C1 – Medienpaket (4 Audio-CDs + Video-DVD)

C1

Médiacsomag tizenéveseknek Audio és Video lemezekkel

11.440 Ft 10.296 Ft

Cikkszám: 9783126052610.

Aspekte junior B1 plus Medienpaket (3 Audio-CDs + Video-DVD)

B1

Médiacsomag tizenéveseknek Audio és Video lemezekkel

10.730 Ft 9.657 Ft

Cikkszám: 9783126052535.

Aspekte junior B2 – Medienpaket (4 Audio-CDs + Video-DVD)

B2

Médiacsomag tizenéveseknek Audio és Video lemezekkel

11.440 Ft 10.296 Ft

Cikkszám: 9783126052573.

Aspekte junior B1 plus Lehrerhandbuch

B1

Tankönyv tizenéveseknek letölthető audio anyagokkal

6.080 Ft 5.472 Ft

Cikkszám: 9783126052528.

Aspekte junior C1 – Lehrerhandbuch

C1

Német nyelv felsőfokon. Tanári kézikönyv

5.590 Ft 5.031 Ft

Cikkszám: 9783126052603.

Aspekte junior B2 – Lehrerhandbuch

B2

Német nyelv középfokon. Tanári kézikönyv

5.590 Ft 5.031 Ft

Cikkszám: 9783126052566.

Aspekte junior B2 – Lehrwerk digital mit interaktiven Tafelbildern

B2

Interaktív-tábla verzió DVD lemezen

14.300 Ft 12.870 Ft

Cikkszám: 9783126052634.

Aspekte junior B1 plus – Lehrwerk digital mit interaktiven Tafelbildern

B1

Interaktív-tábla verzió DVD lemezen

14.300 Ft 12.870 Ft

Cikkszám: 9783126052627.

Aspekte junior B1 plus – Interaktív tábla útmutató

B1

Útmutató az interaktív-tábla verzió haszmálatához

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus Kursbuch digital

B1

Online digitális Tankönyv B1 – whiteboardon használható

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus Übungsbuch digital

B1

Online digitális munkafüzet B1 – whiteboardon használható

Ingyenes!

Aspekte junior B1 – online teszt

B1

interaktív – online kitölthető teszt

Ingyenes!

Aspekte junior – Nyelvi portfólió: Saját tanulási folyamat dokumentálásához

B1

Nyelvi portfólió: Saját tanulási folyamat dokumentálásához

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus – Tankönyv 1. fejezetének hanganyagai

B1

A tankönyv 1. fejezetének hanganyagai

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus Kursbuch – Hanganyagok átirata

B1

Tankönyv hanganyagainak átirata

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus Übungsbuch- Hanganyagok átirata

B1

Munkafüzet hanganyagainak átirata

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus DVD – Hanganyagok átirata

B1

Medienpaket DVD lemezén található hanganyagok átirata

Ingyenes!

Fénymásolható tematikus nyelvtani feladatlapok

B1, B2

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus – Wortliste alphabetisch

B1

B1 plusz – Szószedet – ABC sorrend

Ingyenes!

Aspekte junior B1 plus – Wortliste chronologisch

B1

B1 plusz – Szószedet – Kronológiai sorrend

Ingyenes!

Aspekte Junior B2: Grammatikkaesten als Kopiervorlage

B2

Ingyenes!

Vissza a tetejére