BarANGOLó – Aktualitások az angol nyelvoktatásban – JÚNIUS

Ősztől már igényelhető a nyelvvizsgahitel

 

A május 15-én megjelent Magyar Közlönyben olvashattunk a nyelvtanulást segítő új hitelkonstrukcióról, ami 2019. október 1-től vehető majd igénybe. Hosszú ideje folyik a vita arról, hogy a nyelvvizsga hiánya miatt diploma nélkül maradókat milyen formában lehetne még támogatni. Sokak számára talán ez jelentheti a hiányzó lehetőséget és motivációt.

 

Tovább >>

 

Language Learner Literature Award
– a nyelvtanulók választása

 

2004-ben az Extensive Reading Foundation alapította Language Learner Literature Award az angolul olvasók véleménynyilvánításának platformjává vált. Minden évben átadják a díjakat, amelyre az előző évben publikált könyvekkel nevezhetnek a kiadók.

 

Tovább >>

 

Destination: London

 

Új sorozatunkban a Klett Kiadó által kínált társasjátékokat mutatjuk be. A méltán népszerű, több nyelvi szinten is használható készségfejlesztőket a kompaktság mellett a diverzitás is jellemzi. Amellett, hogy minden alkotóelem elfér egy kis dobozban, a képes bingo játéktól, az országismereten át, a bonyolult nyelvtani szerkezetek elsajátítása is élvezetessé válhat, ha játékosan közelítjük meg.

 

Tovább >>

 

ELI Graded Readers

 

Az ELI könnyített olvasmányok elbeszélő jellegű szövegek formájában prezentál irodalmi remekműveket és közkedvelt történeteket, legyen szó adaptálásról vagy teljes művek átvételéről. A különböző egységek, amelyek kiegészítik a történeteket (háttérinformációk a műről, érdekességek a szerzőről, műelemzések, készségfejlesztő feladatok) élvezetesebbé teszik az olvasást és fejlesztik a szövegértési készséget.

 

Tovább >>

 

5 trend és innováció az angol nyelvoktatásban

 

Mi inspirálja a nyelvtanárokat a nyelvoktatásban? Chia Suan Chong nyelvtanár, blogger összegyűjtötte top 10-es listáját. A technikai újítások az oktatás és így az angol nyelvoktatás részét is képezik. Hátulütőjük a folyamatos változás – ami az idén még jól használható, jövőre talán elavulttá válik. Csak a szilárd alapokon álló innovációk vethetik meg a lábukat huzamosabb ideig. Nézzünk a 10-es listából 5-öt, amelyek között találunk olyat, amelyik a tavalyi ELTon (English Language Teaching Innovation Awards) díjat is elnyerte.

 

Tovább >>

 

The pleasure of reading

 

Az ELI könnyített olvasmányokhoz tartozó mintaoldalak, hanganyagok, megoldások és extra feladatok elérhetőek a klett.hu-n, a kiválasztott olvasmány termékoldalán, ingyenesen, regisztráció nélkül.

 

Tovább >>