Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Az iskola hangja

8.820 Ft
4.410 Ft
50%
Az akció időtartama: 2023. 11. 17. - 2023. 12. 02.
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 9789635780228
A nevelési-oktatási intézmények külső kommunikációjának kézikönyve.
Gyártó: RAABE
Elérhető legalacsonyabb szállítási díj: 1.390 Ft

További adatok

Termékleírás

A nevelési-oktatási intézmény külső és belső kapcsolatrendszere a célokkal és feladatokkal összhangban egy nyitott rendszer. A belső kapcsolatrendszert a diákok, pedagógusok, a nevelő- és oktatómunkát segítő alkalmazottak, a technikai dolgozók, valamint az iskola vezetése és a szülők alkotják. A külső kapcsolati rendszerben minden olyan egyéb intézmény megjelenik, mellyel az intézmény kommunikál. Ilyen az iskola fenntartója, a gyermekjóléti szolgálat, a védőnő, az iskolaorvos, települések egyéb iskolái, óvodái, a művelődési ház, a pedagógiai szakszolgálat, hogy csak egy párat említsünk a későbbiekben részletesen bemutatott partnerszervezetek közül. Kétségkívül az intézményfenntartó a legmeghatározóbb elem az iskola körül, hiszen gazdaságilag, a személyi állományt és a működtetést tekintve is tőle függ az intézmény működése.

Az intézményvezető munkájának jelentős része a kapcsolattartáson keresztül zajlik. Jelenléte az intézményben, reakciói, gesztusai, szavai, írásos megnyilvánulásai mind kommunikációs értékűek. Ez a hiánypótló kiadvány segítséget nyújt a vezetők számára abban, hogy melyek a legfontosabb szempontok a szülőkkel, illetve az iskola külső partnereivel folytatott párbeszéd során, hiszen a kapcsolattartás az intézményi célok elérését szolgálja.

A szerzők nagyon körültekintően foglalják össze a személyes, és az e-kommunikáció jellemzőit, de külön hangsúlyt kapnak az adatvédelmi szabályok útvesztői is.

Kiadás éve 2021
Korosztály tetszőleges
Terjedelem 112 oldal
Termékcsoport Módszertan
Szerzők Dr. Sárközi Gabriella – dr. Kulik-Fekete Zsuzsanna

További információk és letölthető anyagok

Tartalomjegyzék

Az iskola hangja - Tartalomjegyzék

Az iskola hangja - Tartalomjegyzék


Lapozzon bele!