A Klett Augmented applikáció használata

Nincs kéznél CD lejátszó vagy számítógép? Semmi gond!

kletttaug

 

Az új videók bemutatják dióhéjban a Klett Augmented applikáció telepítését és összes funkcióját valamint tanácsokat adunk a használathoz.

 

Tekintse meg bemutató filmjeinket!

 

A Klett Augmented alkalmazás segítségével DaF leicht tankönyvéből és munkafüzetéből közvetlenül elérheti és lejátszhatja a média fájljait.

 

Tartsa az okostelefonját vagy tabletjét a könyv oldala fölé: az alkalmazás automatikusan felismeri az összes tárolt hanganyagot, klipet és videót valamint hasznos linkeket, amiket közvetlenül le is játszhat készülékén. A DaF leicht összes média tartalma így mindig rendelkezésünkre áll – gyorsan és ingyenesen.

 

Használja tanítás közben….

tanit

…otthoni felkészüléshez,

otthon

…vagy akár utazás közben.

utazas

 

 


A Klett Augmented applikáció használata – bemutató videók

 • Az alkalmazás telepítése
 • A Klett Augmented applikáció elindítása
 • A DaF leicht (magyar kiadás) kikeresése, kedvencekhez adása
 • Használat
 • Média tartalom mentése offline használathoz.
 • Hibaelhárítás

  1. Az alkalmazás telepítése

  Telepítse Android vagy Apple készülékére a Klett Augmented applikációt a készülékének megfelelő alkalmazás áruházból.

  store1

  play                                               appstore

   

   


   

  1. A Klett Augmented applikáció elindítása

   


   

  1. A DaF leicht (magyar kiadás) kikeresése, kedvencekhez adása.

  Jelenleg a DaF leicht Kursbuch A1 és a DaF leicht Übungsbuch A1  magyar verziója szerepel az applikációban 2017. június elejéig  a másik két magyar kötet (A2, B1) is fel kerül az alkalmazásba.

   


   

  1. Használat.

  Oldal beolvasása, hanganyag, video betöltése majd elindítása, lejátszása.

   


   

  1. Média tartalom mentése offline használathoz.

  Mivel az alkalmazás használatához internet elérés szükséges, ami mobil-internet használatakor adatforgalmat generálhat, praktikus segítségként a médiafile-ok letölthetőek és tárolhatók is készülékén, így azokhoz bármikor, akár offline üzemmódban is hozzáférhet.

   


   

  1. Hibaelhárítás.

  Mivel az alkalmazás nagy méretű média fileokat kezel, továbbá szélessávú internet szükséges a gördülékeny használatához, előfordulhat régebb típusú telefon használatakor, hogy az applikáció megakad, nem pontosan olvas be …stb. Ilyenkor a képernyő jobb alsó sarkában lévő ikonra kattintva ürítheti a telefonjára töltött tartalmakat, majd újbóli beolvasás után ismét használhatja.

   

   


   

  GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

   • Féhomályban is használható az applikáció?
    Az alkalmazás használatához jó fényviszonyok ideálisak, a fényerő csökkenésével az alkalmazás lassabban ismeri fel az oldalakat.
   • Hogyan kell beolvasni az oldalakat?
    A gyors beolvasáshoz a könyvet helyezze vízszintes felületre, és készülékét tartsa a könyv fölé 30-40 cm-el. A kamerának a teljes oldalt kell befognia.
   • Mobil-internettel is használható?
    Igen, azonban fontos tudni, hogy amennyiben eszközével nem wi-fi hálózatra csatlakozik, hanem mobil-internetet használ az alkalmazás adatforgalmat generál, mivel az applikáció a használat közben médiatartalmakat tölt le készülékére.
   • Offline is használható?
    A fentiek miatt praktikus wi-fi használat közben elmenteni eszközére a szükséges média tartalmakat, hogy offline módban is elérhesse őket. Tekintse meg a bemutató videók közül az ide vonatkozót. Például ha iskolájában nincs internet elérés már otthon felkészülhet óráira. A médiafile-ok helyet foglalnak el készüléke saját tárhelyén.
   • Miért indult lassabban a telepítés után?
    Az első bekapcsolás utáni aktiválódás eltarthat pár percig mivel az alkalmazás ilyenkor először tölti be magába az adatokat, borítóképeket.
   • Nincs whiteboard a tanteremben. Tudom használni más módon az órán az alkalmazást?
    Ha tantermében nincs whiteboard (okostábla) akkor is használhatja az alkalmazást tanóráin amennyiben egyéb technikai feltételek adottak (projektor, és átalakító kábel a telefon vagy tablet projektorhoz kapcsolásához). A fenti eszközök forrásigénye jóval alacsonyabb egy whiteboard tábla áránál.

  kabel