Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

Akkreditált tankönyvek minden korosztálynak

Akkreditált tankönyvek minden korosztálynak
Idegen nyelvet tanulni lehet szeretni vagy nem szeretni, ám abban, hogy milyen a diák hozzáállása mindehhez, hatalmas szerepe van a tanórák hangulatának. Ahhoz viszont, hogy például egy német óra interaktív, izgalmas és élvezhető legyen, szükség van megfelelő, akkreditált tankönyvekre, amelyeket az általános iskolások és a középiskolások is szívesen forgatnak. 

Egy nyelvóra lehet száraz és unalmas, vagy izgalmas és kreatív, ahol a gyerekeket viszi a lendület és tulajdonképpen észre sem veszik, hogy éppen tanulnak és hasznos ismereteket sajátítanak el. Nos, mindez a megfelelő akkreditált tankönyvek mellett megvalósítható. 

Milyenek az igazán jó akkreditált tankönyvek?

Az akkreditált tankönyvek kifejezésről sokaknak „kötelező rossz” jut eszébe, amelyek közül az ember igyekszik kiválasztani a tanítványai számára a lehető legjobb megoldást. Pedig működhet ez úgy is, hogy a tankönyv olyan alapot nyújt a pedagógus számára, amelynek hála már csak a kreativitás szabhat határt az órák hangulatának és hasznosságának. Az akkreditált tankönyvek nyolc bevált kiadvánnyal vannak jelen a klett.hu oldalán. A német akkreditált tankönyv sorozatok közül a Klasse!, a Direkt neu, a Daf leicht, az Aspekte junior, a Die Deutschprofis, a Wir neu, a Wir, valamint a Hallo Anna is sokak kedvence. Több sorozatból álló német tankönyvcsaládunk munkafüzetei vagy tankönyvei nem csak fizikai formában érhetőek el, de akár letölthetőek hanganyaggal is az egyszerűbb oktatás érdekében. 

Mit nyújtanak a tanulók és pedagógusok számára ezek az akkreditált tankönyvek?

A sokféle termékcsaládnak hála, igen sokféle könyv létezik, amelyek között korosztály, érdeklődési kör és egyéni preferenciák tükrében is lehet választani. Van olyan inspiráló, játékos tankönyvcsalád, amely az általános iskola 1-3. évfolyamán normál tanterv szerint, vagy a német nemzetiségi nevelés-oktatásban nyelvoktató program szerint haladó kisiskolásoknak ajánlott, de létezik olyan is, amelyben 912 matricát találhatnak a gyerekek, amiket remekül fel lehet használni a tanulás során. Sőt, létezik olyan nem hagyományos nyelvkönyv is, amely egy hatéveseknek szóló képes-hangos könyv, a tankönyvcsalád kalandjai pedig egy  második és egy harmadik részben is folytatódnak. A tanítás-tanulás célja ezekben a kötetekben is elsősorban az, hogy kedvet ébresszünk a gyerekekben a német nyelv tanulásához és előkészítsük a későbbi komoly nyelvtanulást. Emellett a választékban szerepel modern, képeiben és szövegfajtáiban a 8-14 éves gyerek világához fejlesztett innovatív, három kötetes tankönyvcsalád is, sőt, integrált nyelvvizsga felkészítéssel kiegészített kötetek is helyet kaptak itt, az A1-es szinttől B1-es nyelvi szintig. 

A fentiekből látható, hogy az igazán minőségi és akkreditált tankönyvek mellett tényleg olyan különleges hangulatú, hasznos órákat lehet megálmodni napról napra, ahol a tanulók játékosan tanulhatnak és használható ismeretekre tesznek szert. Ez pedig hatalmas élmény tanárnak és diáknak egyaránt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: tankönyv