Ajánló a Real Business English tankönyvcsalád nyelviskolai oktatásban való használatához

Real Business English könyvsorozat igazi újdonság a hazai üzleti angolkönyvek palettáján. Kollégáimmal már egy ideje használjuk a kiadványt, és mind szakmai, mind felhasználói szempontból maximálisan elégedettek vagyunk vele.

 

Forrás: Designed by rawpixel.com / Freepik

 

A könyv témái az üzleti világ széles spektrumát ölelik át, olyan témákat érintve, melyek számos területen hasznosak, sőt elengedhetetlenek (pl. üzleti utak, team building, karrier, munkakörülmények). Az egy témán belül a feldolgozott tananyag olyan tudást ad, amelyre egy hallgatónak az üzleti világban valóban szüksége van, melyet számos területen használhat és gyakorolhat.

 

Szinte egyedülálló a tankönyvek világában a tematikus szerkezet. A szokásos „Nyelvtan” vagy „Szókincsfejlesztés” címek helyett az üzleti világhoz kapcsolódó élethelyzetek, témák szolgálnak címként, ezáltal a könyv sokkal kevésbe tűnik hagyományosnak, esetleg száraznak. Ez különösen fontos az üzleti tanfolyamoknál, hiszen a hallgatók gyakran a lehető legnagyobb hatékonysággal akarnak tanulni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a könyvben nincs nyelvfejlesztés; a Real Business English azonban szinte elrejti ezt, ezáltal téve a nyelvtanulást könnyedebbé, de mégis hatékonnyá.

 

 

Azok számára, akik a hagyományos szerkezetű nyelvtanulás hívei a munkafüzet ad segítséget, amely túlnyomó részt nyelvtani és szókincsfejlesztő feladatokat tartalmaz. A munkafüzet remek kiegészítője a tankönyvnek, de kellő szabadságot biztosít a tanár számára, hogy eldöntse, mekkora hangsúlyt akar fektetni a fent említett területek fejlesztésére.

 

A tanári könyv segítséget ad óratervezéshez, illetve remek kommunikatív feladatokat tartalmaz. A tankönyvhöz járó CD ideális az otthoni gyakorláshoz és az órai munkához egyaránt, illetve a

Delta Augmented alkalmazás segítségével okoseszközön is elérhető a kiadványokhoz tartozó hanganyag.

 

Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvcsaládot, még azoknak is, akik eddig nehéz szívvel tanítottak üzleti angolt.

 

Jakab Zsófia
Tanulmányi igazgató
International House, Budapest
Minősített NYESZE tagiskola