Ajánló a DaF im Unternehmen tankönyvcsalád nyelviskolai oktatásban való használatához

A DaF im Unternehmen tankönyvcsaládot kollégáimmal a nyelviskolában körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdtük használni. Mivel nagyon sok céges tanfolyamot tartunk, különösen örültünk a megjelenésének, hiszen a tankönyvsorozat négy kötete A1-től B2 szintig alkalmazható és ezzel már első pillantásra is egy hiánypótló kiadvány.

 

 

 

 

Azonban mint minden, a használat során derül ki igazán, hogy hosszú távon is alkalmazható-e és hatékonyan bevethető-e a céges nyelvoktatásban, ahol a gyorsan változó üzleti környezet rugalmas és folyamatosan megújuló tananyagokat követel.

 

A tapasztalataink alapján elmondható, hogy a tankönyv jó választás már teljesen kezdők esetében is, mert az első leckétől kezdve az üzleti kommunikációra koncentrál mindezt elegendő gyakorló feladattal alátámasztva. Az üzleti világ hétköznapjaiban előforduló témakörök (pl. cégbemutatás, megbeszélések, üzleti utak, konfliktusok stb), szituációk (pl. időpontegyeztetés, panaszok megfogalmazása és lereagálása, megrendelések, főnök-beosztottbeszélgetések stb.) és szövegtípusok (pl. e-mailek, reklámszövegek, cégbemutatók, prezentációk stb.) mind egyből ismerős terepre viszik a nyelvtanulót, aki éppen ezért bátrabban halad előre a nyelvtanulás ösvényén.

 

A rövid, átláthatóan megszerkesztett leckék, az autentikus videók, a Klett Augmented applikáció alkalmazása és a sokszínű online feladatok garantálják a változatosságot és az érdeklődés fenntartását. A tanuló és tanárbarát honlapon már elérhető a német-magyar szószedet is minden leckéhez.

 

Sok sikert a kipróbáláshoz!

 

Mészáros Eszter
Tanulmányi igazgató
Hatos és Társa Nyelviskola Kft., Győr
Minősített NYESZE tagiskola