A siker záloga: készüljünk időben az érettségi vizsgákra!

Gyakorló pedagógusként mind pontosan tudjuk, hogy semmi sem fontosabb a kitartó, szisztematikus gyakorlásnál! Mint minden vizsgánál, megmérettetésnél, így az érettségi vizsgára készülésnél is kulcskérdés, mennyi időt szánunk a kívánt nyelvi szint elérésére, az ismert feladattípusok gyakorlására, a stratégiák, továbbá a biztonságban rejlő rutin megszerzésére.

 

Noha még csak novembert írunk, érdemes mégis kézbe venni a gyakorlókönyveket, megismerni és megismertetni a kért gyakorlatokat, hogy biztos alapokon támogathassuk az elvárt kompetenciákat!

 

A tavaly életbe lépett előírásoknak megfelelően, valamint a NAT-hoz igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján úgy a követelményrendszerből, mind a vizsga leírásából kikerültek az A2 szintre vonatkozó magyarázatok és feladatok.

 

A módosítás törli az eddigi hat nyelvre (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol) vonatkozó külön-külön mellékleteket, és élő idegen nyelv címen közös vizsgakövetelményt és vizsgaleírást ír elő minden egyes élő idegen nyelvre. Továbbá a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészült a gazdaságéval.

 

Designed by Freepik

 

Azoknak a diákoknak, akik B1-es nyelvi kompetenciáikat teszik majd mérlegre, azaz középszinten érettségiznek, szívből ajánljuk az Érettségi – Német – Feladatsorok a középszintű írásbeli érettségi vizsgára, valamint Érettségi – Német – Feladatsorok a középszintű szóbeli érettségi vizsgára című kiadványainkat.

 

Az emelt, tehát B2-es nyelvi szinten vizsgázók számára pedig az Érettségi – Német – Feladatsorok az emelt szintű érettségi vizsgára című felkészítő kötetünk áll rendelkezésre!

 

A feladatok, vizsgasorok megoldásával megszerzett tapasztalat rutint és magabiztosságot ad, hiszen azon túl, hogy az érettségizők a legaktuálisabb feladattípusokban szerezhetnek jártasságot, mivel a könyvet a 2017-es újításoknak megfelelően újradolgoztuk – egyfajta áttekintést is ad a súlyozott nyelvtani és lexikális struktúrákról.

 

 

Mindkét kiadványunk hatékony támogatást nyújt a diákoknak és az őket felkészítő pedagógus kollégáknak is, mivel kiválóan alkalmas az önálló, de az órai feldolgozásra is!

 

A kötetek több szinten támogatják a tanulást: egyrészt tippekkel, tanácsokkal a lexikális tudáson túl stratégiákkal is segítik a maximumot kihozni a tanulási folyamatból. Másrészt a 10, az új vizsgakövetelményeknek megfelelő szintű és típusú feladatokból összeállított komplett feladatsoraikkal kvázi kitapossák az utat az igazi megmérettetésre! A megoldásokkal továbbá igazán tudatosan rendszerezett tudás szerezhető meg.

 

A piacon egyedülálló módon ingyenes alkalmazásunkkal szeretnénk hozzájárulni a sikeres felkészüléshez! A könyvek mellé ingyenesen letölthető alkalmazás, azaz a RaabeKlett applikáció megjeleníti az olvasás- illetve hallás utáni feladatok megoldásait, segítéségével egy érintésre lejátszhatóak a hanganyagok, fellapozható az online egynyelvű PONS-szótár, illetve a felvi.hu-ról aktuális információkhoz is juthatunk!

Kiadványaink megvásárolhatóak bemutatótermünkben, illetve weboldalunkon is.

 

A kötethez kisfilm is készült:

 

Dr. Peres Anna

 

DAF kiadói referens

Klett Kiadó

 

 

A könyvekkel kapcsolatos kérdések esetén Dr. Peres Anna az alábbi elérhetőségeken kereshető közvetlenül:

 

Dr. Peres Anna

Tel.: +36 30 4393693

E-mail: Peres.Anna@raabeklett.hu