Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információ a Cookie tájékoztatóban.

A legfontosabb középiskolai felvételi időpontok a diákok és az intézmények számára

A legfontosabb középiskolai felvételi időpontok a diákok és az intézmények számára
Mikor kell jelentkezni a középiskolákba? Mikor írják meg a hat-, nyolc-, négy- és ötosztályos középiskolákba jelentkezők a központi felvételi tesztet, és mikor kapják meg az eredményeket? Összegyűjtöttük a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait.

2021. október 20.

A középfokú iskolák és intézmények felvételi információs rendszerében meghatározzák tanulmányi területeiket, és rögzítik a felvételi eljárásuk rendjét tartalmazó felvételi tájékoztatójukat. Ez segítségére lesz a szülőknek és a diákoknak, mivel megtalálhatóak benne a felvételi eljárás szabályai és a határidők is.

2021. október 31.

Az általános iskola tájékoztatja a nyolcadik osztályos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről.

2021. november 16.

Az Oktatási Hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények jegyzékét.

2021. december 3.

A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára. Ezt közvetlenül abban az iskolában kell leadni, amit a diák megjelölt a jelentkezésében. 

2021. december 10.

Az Arany János Tehetséggondozó Programra történő pályázatok benyújtási határideje. Szintén közvetlenül abban az iskolában kell leadni, amit a diák megjelölt a jelentkezésében. A felvételiket szervező középiskoláknak eddig az időpontig kell leadniuk az Oktatási Hivatal felé a feladatlap igényüket.

2022. január 21.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba tartozó intézmények megszervezik a találkozást a jelentkezőikkel.

2022. január 22.

Központi írásbeli felvételi vizsgák az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. (10 órától) Az általános felvételi eljárás kezdete. 

2022. január 27.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára (14 órától) Ezt csak azok írják, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni.

2022. január 28.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba tartozó intézmények megszervezik a találkozást a programba jelentkező, a pótló írásbelin részt vett tanulókkal.

2022. február 7.

A központi írásbeli felvételi vizsgát szerzevő intézmények értesítik az eredményekről a tanulókat, az Oktatási Hivatal által meghatározott módon.

2022. február 10.

Az Arany János Tehetséggondozó Programban és az Arany János Kollégiumi Programban részt vevő intézmények értesítik a pályázatok eredményéről a diákokat, a szülőket és az általános iskolákat.

2022. február 18.

Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalnak. (A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumba történő jelentkezésről a tanuló közvetlenül is továbbíthatja a jelentkezési lapot).

2022. február 22-tól március 11-ig

Szóbeli vizsgák az érintett középiskolákban az általános eljárás keretében.

2022. március 16.

A középfokú iskolák eddig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2022. március 21-22.

A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában.

2022. március 23.

Az általános iskolák eddig őrzik elzárva az eredeti tanulói adatlap egyik példányát, amit ekkor kell továbbítani az Oktatási Hivatalnak

2022. március 28.

Az Oktatási Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben.

2022. április 12.

A középfokú iskola igazgatója elküldi az ideiglenes felvételi rangsort az Oktatási Hivatalnak.

2022. április 22.

Az Oktatási Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középfokú iskoláknak (egyeztetett felvételi jegyzék).

2022. április 29.

A felvételt hirdető középiskolák elküldik a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2022. május 9-től augusztus 20-ig

Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel.

2022. május 9-től augusztus 31-ig

A középiskolák igazgatói rendkívüli felvételi eljárást írhatnak ki.

2022. május 20.

A 2022. május 20-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

2022. június 1.

A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.

2022. június 22-24.

Beiratkozás a középiskolákba.

A központi felvételiről részletesen az Oktatási Hivatal oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiadónk felvételi előkészítő kiadványai komplett magyar és matematikai feladatsorokat tartalmaznak megoldásokkal, amelyekkel hatékonyan készülhetnek fel a a diákok a központi felvételi vizsgákra.

Tartalomhoz tartozó címkék: felvételi és érettségi